Baklayı en taze, en çıtır haliyle
tüketmeninmevsimi geldi.
Damakları şenlendiren
bu lezzetli sebzeyle
birbirinden güzel yemekler
hazırlayabilirsiniz. İşte bizden
size birkaç öneri
4 kişilik
l
2 su bardağı kuru bakla
l
1 adet küçük pırasanın beyaz kısmı
l
2 adet soğan, 5 diş sarımsak
l
Yarım demet maydanoz
l
Yarım demet dereotu
l
1 çorba kaşığı un
l
1 adet yumurta
l
Yarım tatlı kaşığı kıyılmış kişniş
l
1 çay kaşığı acı toz kırmızıbiber
l
2 çorba kaşığı susam
l
1 tatlı kaşığı kimyon
l
Tuz, karabiber
Kızartmak için:
Sıvı yağ
BAKLAYI
bir geceönceden ıslatın. Ertesi günsüzüpkenaraalın. Pırasayı halka
doğrayıpblender’akoyun. Üzerine iri doğranmış soğan, sarımsak,maydanoz, dereotu,
karabiber, kimyonve tuz ilaveedipbirlikteçekin. Baklayı ekleyipbir kezdahaçekin.
Genişbir kaseyealıpüzerineun, yumurta, kişnişve tozkırmızıbiber ilaveedipyoğurun.
Hazırladığınızharçtancevizdenbirazdahabüyükparçalar koparıpköfteler hazırlayın.
Köfteleri susamabulayın. Kızgınyağdaönlüarkalı kızartıpservisyapın.
KURU BAKLA KÖFTESİ
BAHARIN
MÜJDECİSİ
BAKLA
yesilay.org.tr
68
GASTRONOMİ
YEŞiLAY
•
NİSAN 2016
KÜLTÜR