69
BAKLALI TAVUK DOLMASI
4 Adet
TAVUK
göğüslerini hafifçe dövün. Daha sonra bir bıçakla
tamamen ayırmadan (cep şeklinde) kesin. Baklayı yıkayıp
temizledikten sonra ince kıyın. Kırmızı biberi küp doğrayın.
Kıyılmış baklayı bir kaba alıp üzerine, kırmızı biber, peynir,
maydanoz, dereotu, tuz, karabiber ve pul biber ekleyip
karıştırın. Hazırladığınız harcı tavukların içine doldurun.
Açılmasını önlemek için kürdanla tutturun. Zeytinyağını bir
tavaya alıp, tavuk dolmalarını önlü arkalı kızartın. Üzerine
yarımçay bardağı sıcak su ekleyip kapağı kapalı olarak kısık
ateşte 15 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
l
300 gram bakla
l
4 adet tavuk göğsü
l
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
l
1 adet kırmızı biber
l
Yarım demet kıyılmış maydanoz
l
Yarım demet kıyılmış dereotu
l
4 çorba kaşığı zeytinyağı
l
Yarım çay bardağı sıcak su
l
Tuz, karabiber, pul biber
ETLİ BAKLA
6 kişilik
l
500 gram iç bakla
l
500 gram kuşbaşı kuzu eti
l
4 çorba kaşığı tereyağı
l
1 adet soğan
l
2 adet defne yaprağı
l
3 su bardağı et suyu
l
2 adet havuç
l
150 grammantar
l
Yarım demet maydanoz
l
6 çorba kaşığı hazır patates püresi tozu
l
Bir tutammuskat (küçük Hindistan cevizi)
l
Tuz, karabiber
BİRTENCEREDE
3 çorba kaşığı tereyağını eritip eti kavurun.
Üzerine, soyulmuş bütün soğan, defne yaprağı, karabiber,
tuz ve et suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık
ateşte 45 dakika pişirin. Sürenin sonunda temizleyip verev
doğradığınız havuçları ve iç baklayı tencereye ekleyin. 25
dakika daha pişirip soğanı tencereden alın. Diğer taraftan
mantarları temizleyip ince doğrayın ve 1 çorba kaşığı
tereyağında sote edin. Kıyılmış maydanoz ekleyip kenara
alın. 6 çorba kaşığı patates püresi tozunu baklanın üzerine
serpip karıştırın. Yemeği bir taşım daha pişirip mantarları
ilave edin. Muskatla tatlandırıp bir-iki dakika daha pişirin ve
ocaktan alın.
yesilay.org.tr
YEŞiLAY
•
NİSAN 2016