Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  73 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 73 / 84 Next Page
Page Background

EKİM 2017 73

KIYMALI VE BULGURLU

KIRMIZIBİBER DOLMASI

(6-8 kişilik)

1 kg orta boy kırmızıbiber

300 gram kıyma

1 su bardağı bulgur

1 Türk kahvesi fincanı pirinç

1 adet büyük boy soğan

Yarım demet kıyılmış dereotu

1 çorba kaşığı salça

8-10 adet kurutulmuş domates

2 su bardağı sıcak su

2 çorba kaşığı tereyağı

Tuz, karabiber

Kırmızıbiberlerin

üst kısımlarını kapak şeklinde çıkarıp içlerini

temizleyin. Bulgur ve pirinci yıkayıp süzün. Kıymayı geniş bir kaba

alıp üzerine bulgur, pirinç, ince kıyılmış soğan, dereotu, salça, tuz

ve karabiber ekleyip karıştırın. Hazırladığınız harcı biberlerin içine

doldurun. Ağızlarını kurutulmuş domatesle kapatın ve tencereye

yerleştirin. Sıcak suyu üzerine gezdirin. Küçük parçalar halinde

kestiğiniz tereyağını tencereye katın. 1 çay kaşığı tuz serpin. 20-25

dakika pişirip servis yapın.

NANELİ BULGUR PİLAVI

(8-10 kişilik)

2 su bardağı

pilavlık iri bulgur

Yarım demet nane

3 çorba kaşığı tereyağı

12 adet arpacık soğan

1 Türk kahvesi fincanı

soyulmuş badem

2’şer adet kırmızı ve

sivri biber

Üç buçuk su bardağı et veya

tavuk suyu

1’er Türk kahvesi fincanı

haşlanmış nohut, yeşil

mercimek ve kuru fasulye

Yarım Türk kahvesi fincanı

kuşüzümü

Tuz, pulbiber

Bir tencereye

tereyağını koyun ve eritin. Arpacık soğan ve bademi

hafif pembeleşene kadar kavurun. Doğranmış biberleri ilave edip, 1-2

dakika soteleyin. Bulguru katın ve şöyle bir çevirdikten sonra et suyu

veya tavuk suyu ekleyin. Kaynamaya başlayana kadar harlı, sonra

suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Ocaktan aldıktan sonra

nohut, yeşil mercimek, kuru fasulye, kuşüzümü, kıyılmış nane, tuz ve

pulbiberi ekleyin. Karıştırdıktan sonra sıcak olarak servis yapın.