Yesilay Dergisi-Eylul-944.Sayi-Televizyon - page 41

ketimine dikkat edin. Ülkemizde yapılan çalış-
malar günlük tuz tüketimimizin neredeyse 30
grama çıktığını gösteriyor ki, günlük tuz ihtiya-
cı 5 gram civarındadır. Rafine edilmiş ürünler
yerine posası içinde kalan ürünleri tercih edin.
Beyaz ekmek yerine tam tane ekmekleri, pi-
rinç yerine kabuklu pirinç veya bulguru ter-
cih edin. Güneş ışığından faydalanın. D vi-
tamininin en önemli kaynağı güneştir. Her-
gün en az 20-25 dakika uzun kemiklerinizin
güneş görmesini sağlayın. Sağlıklı yemek
pişirme yöntemlerini tercih edin. Kızartma
yerine fırınlama veya sebzelerle pişirme gibi.
Şeker ve şeker içeren ürünlerden mümkün
olduğunca kaçının veya tüketimini azaltın.
Alkol kullanmayın. Kurubaklagiller vücu-
dumuzun süpürgesidir. Haftada 1-2 gün sof-
ranızda mutlaka kurubaklagillere yer verin.
39
1...,31,32,33,34,35,36,37,38,39,40 42,43,44,45,46,47,48,49,50,51,...68
Powered by FlippingBook