Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  73 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 73 / 84 Next Page
Page Background

KASIM 2017 73

ASMA YAPRAĞINDA

HAMSİ DOLMASI

(6 kişilik)

1 kg hamsi

300 gram asma yaprağı

Hamsileri

ayıklayıp kılçığını çıkarın ve yıkayıp süzgece alın. Diğer

taraftan içi için bir tencereye piyazlık doğranmış soğan, kuşüzümü ve

sıvıyağ koyup soğanın rengi hafif dönene kadar kavurun. Dolmalık

fıstığı katıp kavurmaya devam edin. Yıkanıp süzülmüş pirinç, tuz,

karabiber ve nane katın. Şöyle bir çevirdikten sonra suyunu ilave

edin ve çekene kadar kısık ateşte pişirin. Ocağın altını kapatın ve

kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın. 1 adet asma yaprağını düz bir

zemine serin. Üzerine 1 adet hamsiyle 1 tatlı kaşığı iç harçtan koyun.

Dolma sarar gibi sarın ve asma yaprağıyla iç harç bitene kadar işleme

devam edin. Dolmaları ızgarada önlü arkalı pişirin.

Aşçının notu:

Dilerseniz dolmaları yağlanmış tepsiye dizip önceden

ısıtılmış 200 derece fırında da pişirebilirsiniz.

HAMSİLİ MISIR EKMEĞİ

(8 kişilik)

300 gram hamsi

1’er su bardağı mısır unu,

süt, su ve un

1 tatlı kaşığı tozşeker

1 paket (10 gram) karbonat

1 çay kaşığı tuz

Hamsileri

ayıklayıp kılçığını çıkardıktan sonra yıkayıp süzgece

alın. Derin bir kaba mısır unu, süt ve suyu koyup pürüzsüz bir hal

alana kadar çırpın. Un, tozşeker, karbonat ve tuzu ilave edin. Tüm

malzemeyi iyice karıştırın ve yarısını yağlanmış orta büyüklükte bir

fırın tepsisine boşaltın. Hamsileri tepsideki hamurun üzerine dizin

ve kalan hamuru boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25

dakika pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.

İçi için:

2 adet soğan

1 çorba kaşığı kuşüzümü

1 çay bardağı sıvıyağ

1 su bardağı pirinç

1 çorba kaşığı dolmalık fıstık

Yarım demet dereotu

1 çay bardağı su

Tuz, karabiber, nane