Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  75 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 75 / 84 Next Page
Page Background

KASIM 2017 75

KİREMİTTE HAMSİ

(4 kişilik)

1 kg hamsi

1 adet soğan

2’şer adet kırmızı ve sivri biber

2-3 dilim limon

6-8 adet arpacık soğan

1 tatlı kaşığı kekik

1 çorba kaşığı tereyağı

1 çay bardağı su, tuz, pulbiber

Hamsileri

ayıklayıp yıkayın ve süzgece alın. Piyazlık doğranmış

soğanı kiremit güvecin dibine yayın ve üzerine hamsileri kuyrukları

ortaya gelecek şekilde yan yana dizin. Dilimlenmiş biber, limon

ve arpacık soğan yerleştirin. Kekik, tuz ve pulbiber serpip tereyağı

koyun. En son suyunu ekleyin ve üzerini alüminyum folyoyla

kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin.

Folyoyu üzerinden alıp 2 dakika daha pişirdikten sonra sıcak olarak

servis yapın.

HAMSİ KUŞU

(4 kişilik)

Yarım kg hamsi

Yarım ekmek

5 adet ceviz

2 diş sarımsak

10 dal dereotu, tuz

Bulamak için:

1 su bardağı un

3 adet yumurta

Kızartmak için:

Sıvıyağ

Balıkları

ayıklayın. Kılçığını çıkarıp yıkayın ve süzülmesi için

süzgece koyun. Ekmek içi, ceviz, sarımsak, dereotu ve tuzu robottan

geçirip bir kaba alın. Bir adet balığın içine bu karışımdan 1 tatlı

kaşığı koyun. Üzerine ikinci bir hamsi kapatın. Hamsi ve iç harç

bitene kadar işleme devam edin. Hazırladığınız hamsi kuşlarını

önce una, sonra çırpılmış yumurtaya bulayın ve kızdırılmış

sıvıyağda önlü arkalı kızartın. Kağıt havlu üzerinde fazla yağını

aldıktan sonra sıcak olarak servis yapın.