Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  74 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 74 / 84 Next Page
Page Background

kültür

Yeşilay

74

KREPTE HAMSİ

(4 kişilik)

Krep için:

3 adet yumurta

1 su bardağı un, tuz

Yarım çay bardağı sıvıyağ

İç harç için:

250 gram hamsi

2 çorba kaşığı sıvıyağ

2 adet kırmızı biber

2 adet sivri biber

8 adet mantar

2 diş kıyılmış sarımsak

Tuz, karabiber

Krema sos için:

1 kutu (200 ml) krema

1 adet üçgen krem peynir

1 adet et suyu tableti

HAMSİLİ PİLAV

(8 kişilik)

1 kg hamsi

4 adet büyük boy soğan

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Yarım çay bardağı

dolmalık fıstık

Yarım çay bardağı kuşüzümü

2 su bardağı pirinç

3 su bardağı sıcak su

Yarım demet dereotu

Tuz, yenibahar, nane

Öncelikle

krep için derin bir kapta yumurta, un, sıvıyağ ve tuzu

çırpın. Bu harçtan 1 kepçe alıp yapışmaz yüzeyli bir tavaya dökün

ve tavayı sağa sola sallayıp dağılmasını sağlayın. Önlü arkalı kızartın

ve krep harcı bitene kadar işleme devam edin. İç harç için hamsileri

ayıklayıp kılçığını çıkarın ve yıkayıp süzülmesi için süzgece alın.

Sıvıyağı bir tavaya alıp içine kıyılmış kırmızı ve sivri biberi koyup

kavurun. Kıyılmış mantar, sarımsak, tuz ve karabiber ekledikten

sonra kavurmaya devam edin. En son balığı katın ve 1-2 dakika

daha kavurun. Kreplerin içine iç harcı pay edin ve kreplerin her

birini 4 parmak genişliğinde sarıp kiremit güvecin içine yerleştirin.

Krema sos için krema, krempeynir ve et suyu tabletini tavaya alın.

Kaynamaya başlayınca kreplerin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış

200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Hamsileri

ayıklayın ve kılçıklarını çıkarın. Bol suyla yıkayın ve

süzün. Hamsilerin bir kısmını orta boy bir fırın kabına dibini ve

kenarlarını kaplayacak şekilde yerleştirin. Bir tencereye aldığınız

zeytinyağında dolmalık fıstığı kavurun. Kuşüzümü, yıkanıp süzülmüş

pirinç, kıyılmış dereotu, tuz, yenibahar ve naneyi ilave edip karıştırın.

Suyunu katın ve önce harlı sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar

pişirin. Piştikten sonra 10 dakika dinlendirin ve daha sonra tencereye

dizdiğiniz hamsilerin ortasına boşaltın. Pilavın üzerini kalan

hamsilerle kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika

pişirin. Sıcak servis yapın.