Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  79 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 79 / 84 Next Page
Page Background

MAYIS 2018 79

SEBZELİ BULGUR PİLAVI

(4 kişilik)

1’er adet kırmızı ve yeşilbiber

1 adet küçük boy patlıcan

2 adet domates

1 su bardağı pilavlık bulgur

1 adet küçük boy soğan

3 çorba kaşığı zeytinyağı

2 diş sarımsak

2 su bardağı su

Tuz

Karabiber

Pulbiber

Patlıcanı

alacalı soyun ve küp şeklinde doğrayın. Biberleri ve

sarımsağı kıyın. Domatesin kabuklarını soyun ve küp şeklinde

doğrayın. Yemeklik doğranmış soğan ile sarımsağı zeytinyağında

kavurun. Sebzeleri ekleyin ve kavurmaya devam edin. Domatesi

ilave edip 1-2 kez çevirdikten sonra suyu katın. Su kaynayınca tuz ile

yıkanmış ve süzülmüş bulguru ekleyin. Tümmalzemeyi karıştırıp

baharatları ilave edin. Önce harlı sonra kısık ateşte suyunu çekene

kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

MEYVELİ GÜLLAÇ

(6 kişilik)

6 yaprak güllaç

1 litre süt

İki buçuk su bardağı

tozşeker

İç malzeme için:

4 adet nektarin

100 gram kaymak

150 gram badem

Süt

ve tozşekeri bir tencereye koyup ocağa oturtun. Şeker eriyene

kadar arada bir karıştırarak sütü ısıtın. Daha sonra geniş bir tepsiye

boşaltın ve soğuğa yakın olacak şekilde ılıtın. 1 yaprak güllacı sütte

ıslatın ve geniş bir kahve fincanının dibine kenarları taşacak şekilde

yayın. İçi için küp doğranmış nektarin, kaymak ve kıyılmış bademi

karıştırın. Bu karışımı 6 eşit parçaya bölün ve 1 parçasını güllacın

ortasına koyun. Kenarlardan sarkan kısımları üzerine kapatın.

Ters çevirip servis tabağına çıkarın. Diğer güllaçları da aynı şekilde

hazırlayın. Kalan sütü üzerlerine gezdirin.