Çilek, kıpkırmızı rengi, harika kokusu ve inanılmaz tadıyla en
sevilenmeyveler arasında yer alır. Sağlığa yararları saymakla
bitmez. En başta güçlü bir antioksidan. Peki yazın gelişini damak
çatlatan çilekli tariflerle kutlamaya ne dersiniz?
10-12 kişilik
l
250 gram çilek
Pandispanya için: 5 adet yumurta
l
İki buçuk su bardağı un
l
1 su bardağı+1 çorba kaşığı toz
şeker
l
Yarım su bardağı+1 çorba kaşığı su
l
3 çorba kaşığı nişasta
l
1 paket kabartma tozu
Krema için:
l
7 paket (80’er gramlık) bitter
çikolata
l
İki buçuk su bardağı krema
Çikolata çemberi için:
l
50 gram bitter çikolata
Üzeri için:
l
10-15 adet çilek
Krema için
çikolatayı benmari
usulü eritin. Ayrı bir yerde kremayı
kaynatıp ocaktan alın ve çikolataya
ilave edip karıştırın. Pandispanya için
yumurta, un, toz şeker, su, nişasta
ve kabartma tozunu mikserin
orta devrinde 2 dakika, sonra hızlı
devirde 3 dakika çırpın. Karışımı 20
cm çapındaki kek kalıbına boşaltıp,
önceden ısıtılmış 180 derece fırında
kontrol ederek (keke bir bıçak batırın
temiz çıkıyorsa pişmiş demektir)
pişirin. Pandispanya soğuyunca,
enlemesine ortadan ikiye kesin.
Birinci katına kremanın 1/3’ünü
yayın. Üzerine bütün haldeki 250
gram çileği yerleştirin. Kremanın
kalan 1/3’ünü sıkma torbasına
alıp, çileklerin üzerine sıkın.
Pandispanyanın kalan parçasını
üzerine kapatın ve elinizle hafifçe
bastırın. Kalan kremanın 1/3’ünü
pandispanyanın üzerine ve yanına
sürün. Çikolata çemberi için bitter
çikolatayı benmari usulü eritin.
Yağlı kağıt üzerine 7 cm eninde ve
65 cm boyunda sürün. Donmaya
yakın, yaklaşık 2 dakika sonra yağlı
kağıt dışa gelecek şekilde pastanın
çevresine yapıştırın. Yağlı kağıdı
dikkatlice sıyırın. Buzdolabında 30
dakika dinlendirin. Üzerini dilimlenmiş
çilekle süsleyip servis yapın.
EN TATLI
KIRMIZI
GASTRONOMİ
ÇILEKLİ
ÇİKOLATALI PASTA
yesilay.org.tr
70
YEŞiLAY
•
MAYIS 2016
YAŞAM