Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  70 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 70 / 84 Next Page
Page Background

Çilek, kıpkırmızı rengi, harika kokusu ve inanılmaz tadıyla en

sevilenmeyveler arasında yer alır. Sağlığa yararları saymakla

bitmez. En başta güçlü bir antioksidan. Peki yazın gelişini damak

çatlatan çilekli tariflerle kutlamaya ne dersiniz?

10-12 kişilik

l

250 gram çilek

Pandispanya için: 5 adet yumurta

l

İki buçuk su bardağı un

l

1 su bardağı+1 çorba kaşığı toz

şeker

l

Yarım su bardağı+1 çorba kaşığı su

l

3 çorba kaşığı nişasta

l

1 paket kabartma tozu

Krema için:

l

7 paket (80’er gramlık) bitter

çikolata

l

İki buçuk su bardağı krema

Çikolata çemberi için:

l

50 gram bitter çikolata

Üzeri için:

l

10-15 adet çilek

Krema için

çikolatayı benmari

usulü eritin. Ayrı bir yerde kremayı

kaynatıp ocaktan alın ve çikolataya

ilave edip karıştırın. Pandispanya için

yumurta, un, toz şeker, su, nişasta

ve kabartma tozunu mikserin

orta devrinde 2 dakika, sonra hızlı

devirde 3 dakika çırpın. Karışımı 20

cm çapındaki kek kalıbına boşaltıp,

önceden ısıtılmış 180 derece fırında

kontrol ederek (keke bir bıçak batırın

temiz çıkıyorsa pişmiş demektir)

pişirin. Pandispanya soğuyunca,

enlemesine ortadan ikiye kesin.

Birinci katına kremanın 1/3’ünü

yayın. Üzerine bütün haldeki 250

gram çileği yerleştirin. Kremanın

kalan 1/3’ünü sıkma torbasına

alıp, çileklerin üzerine sıkın.

Pandispanyanın kalan parçasını

üzerine kapatın ve elinizle hafifçe

bastırın. Kalan kremanın 1/3’ünü

pandispanyanın üzerine ve yanına

sürün. Çikolata çemberi için bitter

çikolatayı benmari usulü eritin.

Yağlı kağıt üzerine 7 cm eninde ve

65 cm boyunda sürün. Donmaya

yakın, yaklaşık 2 dakika sonra yağlı

kağıt dışa gelecek şekilde pastanın

çevresine yapıştırın. Yağlı kağıdı

dikkatlice sıyırın. Buzdolabında 30

dakika dinlendirin. Üzerini dilimlenmiş

çilekle süsleyip servis yapın.

EN TATLI

KIRMIZI

GASTRONOMİ

ÇILEKLİ

ÇİKOLATALI PASTA

yesilay.org.tr

70

YEŞiLAY

MAYIS 2016

YAŞAM