GASTRONOMİ
6-8 kişilik
l
10 adet çilek
l
200 gram tereyağı
l
1 su bardağı+2 çorba kaşığı irmik
l
1 çay kaşığı vanilya
l
3 su bardağı+3 çorba kaşığı süt
l
1 çay kaşığı vanilya
l
1 su bardağı+1 çorba kaşığı toz şeker
Üzeri için:
l
300 gram çilek
Çileği
blender’dan geçirip, kenara alın.
Tereyağı ve irmiği 10 dakika kavurun.
Vanilya ekleyip, karıştırın. Süt ilave edip
pişirmeye devam edin. Krema kıvamına
gelince çilek ve toz şekeri ekleyip
karıştırın. Ocaktan aldığınız karışımı,
streç filmle kaplanmış baton kek
kalıbına boşaltın. 2 saat buzdolabında
dinlendirin. Servis tabağına ters çevirip
çıkarın. Üzerini dilimlenmiş çilekle
süsleyip, arzuya göre pudra şekeri
serpip servis yapın.
ÇILEKLİ
İRMİK PASTASI
yesilay.org.tr
72
YEŞiLAY
•
MAYIS 2016
YAŞAM