Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  42 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 42 / 84 Next Page
Page Background

sağlık

Yeşilay

42

B

ebeğiniz daha doğmadan,

hamilelik döneminde, onu

sağlıklı beslemek için elinizden

geleni yaptınız... Aynı özeni emzirme

döneminde de devam ettirmeniz

gerekiyor; çünkü bu dönemde doğru ve

yeterli beslenme, bebeğinizin sağlığı ve

gelişimi üzerinde önemli rol oynuyor.

Emzirme döneminde sağlıklı beslenmek

için annelerin tüm besin gruplarından

tüketmesi gerektiğini söyleyen Uzman

Diyetisyen İpek Ağaca Özger, özellikle

dikkate alınması gereken besinleri 15

maddede sıralıyor.

Emzirme döneminde sağlıklı ve

doğru beslenmek, hem anne

sütünün kalitesinin artması

hem de annenin doğum

sonrasında sağlıklı kalması için

büyük önem taşıyor. Uzman

Diyetisyen İpek Ağaca Özger,

emziren annelerin dikkat

etmesi gerekenler hakkında

bilgi verdi.

15ÖNERİ

1

3

İpek Ağaca

Özger

Verimli anne

sütü için

Omega 3 kaynağı olan balık, anne sütünün

kalitesine destek oluyor. Izgara, buğulama

veya fırında balık tercih edilmeli ve balık

mutlaka taze ve mevsiminde tüketilmelidir.

Protein ve kalsiyum ihtiyacı

için her gün en az 1 bardak süt

tüketmeye özen gösterilmelidir

(Günlük ihtiyaç, tüm besinlerde

olduğu gibi kişiden kişiye

değişkenlik gösterir). Gaz

şikayetine sebep olursa,

laktozsuz süt tercih edilebilir.

Kahvaltıda peynir; öğle ve

akşam yemeklerinde de yoğurt

tüketilmelidir. Emziren anneler,

sindirim sisteminin sağlığı için

probiyotik özellikte olan kefiri

her gün 1 bardak tüketmeyi

alışkanlık haline getirmelidir.

HAFTADA EN AZ 2 KEZ

BALIK YİYİN.

SÜT GRUBU BESİNLERİ

İHMAL ETMEYİN.

2

Yumurta en kaliteli

protein kaynağı olan

besindir. Haşlanmış,

omlet veya menemen

şeklinde tüketilebilir.

HER GÜN 1 ADET

YUMURTA TÜKETIN.