Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  73 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 73 / 84 Next Page
Page Background

BALIK KÖFTESİ

(4-6 kişilik)

2 adet beyaz etli balık

1 adet rendelenmiş soğan

2-3 dal taze soğan

2 dilimbayat ekmek içi

2 adet yumurta

Maydanoz

Dolmalık fıstık

Tuz, karabiber, kimyon

Çok az zeytinyağı

Bulamak için:

Galeta unu

Tuz, pulbiber, kekik

Kızartmak için:

Sıvıyağ

Yoğurtlu-peynirli sos için:

1 kase süzme yoğurt

1 çorba kaşığı krempeynir

Dereotu-maydanoz

ÇİNEKOP BÖREĞİ

(4kişilik)

8 adet çinekop

4 adet yufka

100gramtulumpeyniri

100gramceviz içi

1 adet yumurtanın akı

Tuz, karabiber

Kızartmak için:

Sıvıyağ

Balığı

haşlayıp suyunu süzün. Bütünmalzemeyi karıştırıp,

hamur yapın. Daha sonra hamurdan ceviz iriliğinde parçalar

koparıp, elinizde yuvarlayarak şekil verin. Galeta ununa, tuz,

pulbiber, kekik katın. Köfteleri una bulayıp, kızgın sıvıyağda

kızartın. Köftelerin üzerine kürdanlar takın. Yoğurtlu-peynirli

sos ile servis yapın.

Balıkları

ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Yufkaları ortadan ikiye

bölün ve toplam8 adet yarımyufka elde edin. 1 adet balığın

arasına 1 çorba kaşığı tulumpeyniri ve 1 tatlı kaşığı dövülmüş

ceviz koyun. Üzerine tuz ve karabiber serpin. Yarımyufkanın

içine tulumpeynirli balığı yerleştirin ve kalın sigara böreği sa-

rar gibi sarın. Açılmaması için kenarlarına yumurta akı sürün.

Kalan balık ve yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Kızdırılmış

sıvıyağda önlü arkalı kızartın ve sıcak olarak servis yapın.

yesilay.org.tr

73

YEŞiLAY

OCAK 2017