Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  74 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 74 / 84 Next Page
Page Background

GASTRONOMİ

HAMSİ KUŞU

(4kişilik)

Yarımkg hamsi

Yarımekmek

5 adet ceviz

2 diş sarmısak

10 dal dereotu, tuz

Bulamak için:

1 su bardağı un

3 adet yumurta

Kızartmak için:

Sıvıyağ

KİREMİTTE PALAMUT

(2 -4 kişilik)

2 adet palamut

2 adet soğan

1 çorba kaşığı tereyağı

1-2 diş sarmısak

2 adet domates

1-2 adet defne yaprağı

Yarımdemetmaydanoz

Tuz, karabiber

Balığı

ayıklayın. Kılçığını çıkarıpyıkayınvesüzülmesi içinsüzgece

koyun. Ekmek içi, ceviz, sarmısak, dereotuve tuzu robottange-

çiripbir kabaalın. Bir adet balığın içinebukarışımdan 1 tatlı kaşığı

koyun. Üzerine ikinci bir hamsi kapatın. Hamsi ve içharçbitene

kadar işlemedevamedin. Hazırladığınızhamsi kuşlarını önce

una, sonraçırpılmışyumurtayabulayınvekızdırılmış sıvıyağda

önlüarkalı kızartın. Kağıt havluüzerinde fazlayağını aldıktan

sonrasıcakolarakservisyapın.

Palamutları

ayıklayın ve filetolarını çıkarın. Orta

büyüklükte bir güvece yerleştirin. Yarımay şeklinde

doğranmış soğanı tereyağında pembeleşene kadar

kavurun. Sarmısak, kabukları soyulmuş ve küp

doğranmış domates ile defne yaprağını ekleyip

kavurmaya devamedin. Kıyılmışmaydanoz, tuz ve

karabiber katıp, 1-2 dakika daha kavurduktan sonra

güveçteki balığın üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış

200 derece fırında 15-20 dakika pişirin ve sıcak

olarak servis yapın.

yesilay.org.tr

74

YEŞiLAY

OCAK 2017

KÜLTÜR