Modern bir hastalık: Tüketime Bağımlılık - page 71

Hazırlanışı
:
Fileto halindeki balığı az miktarda zeytinyağı, tuz-karabiber, limonsuyu ile
marine edin; ardından 180 derecelik fırında 10-15 dakika arası kızartın.
Diğer yandan patatesleri bol suda haşladıktan sonra kabuklarını soyarak
püre haline getirin, daha sonra içerisine az miktarda krema, tereyağı,
muskat rendesi ve zeytinyağında 10-15 saniye çevirdiğiniz ezilmiş
sarımsakları katın. En son tuz ve karabiberini kontrol edin.
Sos için; bir tavaya tereyağı ve unu ilave ederek kavurun, içerisine balık
suyunu katarak balık velüte elde edin, tüm yeşillikleri bir rondo içerisine
koyarak parçalayın ve balık velüteye ekleyin. Tuz ve biber oranını kontrol
ederek karıştırın.
Servis tabağına püre üzerine balık ve çevresine yeşil sosu dökerek
konkase edilmiş domateslerle servis edin.
Afiyet olsun…
E s a t Ö Z ATA
Beykent Üniversitesi Aşçılık Program Başkanı
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğr. Gör.
AŞPAFEDMilli TakımDirektörü
@esatozata
1 adet lagos balığı fileto
3-4 adet patates
5 diş sarımsak
Karışık taze otlar; yeşil
soğan, roka, nane,
maydanoz, dereotu, kekik
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı balık suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
3-4 yemek kaşığı krema
Muskat rendesi
1 adet limon
1 adet domates
Tuz-karabiber
Malzemeler
FIRINDA KIZARTILMIŞ
LAGOS BALIĞI
(SARIMSAKLI PATATES PÜRESİ VE YEŞİL SOS EŞLİĞİNDE)
yesilay.org.tr
69
YEŞiLAY
EKİM 2014
1...,61,62,63,64,65,66,67,68,69,70 72,73,74,75,76,77,78,79,80,81,...88
Powered by FlippingBook