Tütün Kontolü, Politikaları ve Gençlik - Mayıs-964.Sayı - page 76

ÇİKOLATA TERİN,DONDURMA VE
FRAMBUAZ SOS İLE
Hazırlanışı
Derin bir kapta toz şeker ve yumurta ve yumurta sarılarını bir çırpma teli yardımı
ile iyice köpürene kadar çırpın. Bir tavaya kremayı boşaltıp kısık ateşte çikolataları
içine kırıp devamlı karıştırarak çikolataları eritin. Ardından yumurtalı şekerli harç
ile kremalı çikolatalı harcını başka bir kapta birbirlerine ilave edin. Bir fırın tepsisine
yağlı kağıt serin ve çikolatalı harcı bu tepsiye yayın. Daha derin bir tepsiye su
koyun ve çikolatalı harçlı olan tepsiyi su dolu tepsiye oturtun. 200 Derecelik
fırında benmari usulü tatlınızı pişirin. Tepsiyi salladığınızda harç sallanmıyorsa
pişti demektir.Fırından çıkartın biraz dışarda beklettıkten sonra tepsıden cıkarıp
derin dondrucuda donuncaya kadar bekletin. Bir tavaya frambuazı pudra sekerını
tarçın cubugunu karanfilleri ve cok az miktarda su ile yaklasık 15-20 dakika sosu
kaynatın. Servis tabagına çikolata terinlerini üzerine dondurmayı ve frambuaz sos
iler servis yapın.
Afiyet olsun…
3 adet yumurta
5 adet yumurta sarısı
2 su bardağı taze likit krema
500 gr bitter çikolata
1 su bardağı toz şeker
1 kase frambuaz
1 adet tarçın çubuğu
2-3 adet karanfil
1 kase pudra şekeri
1 top vanilyalı dondurma
Malzemeler
yesilay.org.tr
74
YESiLAY
MAYIS
2014
KÜLTÜR
YEMEK
1...,66,67,68,69,70,71,72,73,74,75 77,78,79,80,81,82,83,84,85,86,...104
Powered by FlippingBook