YOĞURTLU VE BULGURLU KÖFTE
Malzemeler
●
1 su bardağı ince bulgur (tercihen kara
bulgur)
●
1 su bardağı sıcak su
●
1 haşlanmış
patates
●
100 gram yağsız kıyma
●
1 tatlı
kaşığı kimyon
●
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
●
1 tatlı kaşığı biber salçası
●
Tuz
●
Yoğurtlu
karışım için:
1 büyük kase süzme yoğurt, 5-6
dal semizotu
Hazırlanışı
İnce bulguru çukur bir kaba aktarın. Sıcak suyu
ilave edip 15 dakika kadar bulgurun şişmesini
bekleyin. Bulgur yeterince şişince haşlanmış
ve rendelenmiş patatesi, yağsız kıymayı, tuzu,
salçayı ve baharatı ilave edin. İyice karıştırıp,
yoğurarak sert bir hamur elde edin. Hamurdan
küçük parçalar kopararak avucunuzda
yuvarlayın ve ceviz büyüklüğünde toplar elde
edin. Buhar tenceresinde ya da kaynayan suda
5-6 dakika haşlayarak pişirin. Yoğurtlu karışım
için semizotunu yıkayıp yaprak yaprak ayırın.
Süzme yoğurt ile karıştırın. Yoğurtlu karışımı
servis tabağına aktarın, ince bulgurlu köfteler
ile servis yapın.
TANE HARDALLI KUZU ŞİŞ
Malzemeler
●
1 kg kuzu şiş
●
1 çorba kaşığı tane
hardal
●
1 tatlı kaşığı pul biber
●
1 kase
bebek mısır
●
1 kase kiraz domates
●
Tereyağı
●
Tuz-karabiber
Hazırlanışı
Bir kabın içerisinde tane hardal, pul
biber ve tuzu harmanlayın. Kuzu şişleri
bu karışıma bulayın ve küçük şişlere
dizerek dinlenmeye bırakın. Bebek
mısırları ve kiraz domatesleri de küçük
çöp şişlere dizin. Hepsini ızgarada pişirin.
Izgaradayken bebek mısırların üzerinde
hafifçe tereyağı gezdirin. Yağ eridikten
sonra tuz ve karabiber ile tatlandırarak,
hepsini birlikte servis yapın.
yesilay.org.tr
71
YEŞiLAY
•
MAYIS 2015