Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  71 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 71 / 84 Next Page
Page Background

YOĞURTLU VE BULGURLU KÖFTE

Malzemeler

1 su bardağı ince bulgur (tercihen kara

bulgur)

1 su bardağı sıcak su

1 haşlanmış

patates

100 gram yağsız kıyma

1 tatlı

kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

1 tatlı kaşığı biber salçası

Tuz

Yoğurtlu

karışım için:

1 büyük kase süzme yoğurt, 5-6

dal semizotu

Hazırlanışı

İnce bulguru çukur bir kaba aktarın. Sıcak suyu

ilave edip 15 dakika kadar bulgurun şişmesini

bekleyin. Bulgur yeterince şişince haşlanmış

ve rendelenmiş patatesi, yağsız kıymayı, tuzu,

salçayı ve baharatı ilave edin. İyice karıştırıp,

yoğurarak sert bir hamur elde edin. Hamurdan

küçük parçalar kopararak avucunuzda

yuvarlayın ve ceviz büyüklüğünde toplar elde

edin. Buhar tenceresinde ya da kaynayan suda

5-6 dakika haşlayarak pişirin. Yoğurtlu karışım

için semizotunu yıkayıp yaprak yaprak ayırın.

Süzme yoğurt ile karıştırın. Yoğurtlu karışımı

servis tabağına aktarın, ince bulgurlu köfteler

ile servis yapın.

TANE HARDALLI KUZU ŞİŞ

Malzemeler

1 kg kuzu şiş

1 çorba kaşığı tane

hardal

1 tatlı kaşığı pul biber

1 kase

bebek mısır

1 kase kiraz domates

Tereyağı

Tuz-karabiber

Hazırlanışı

Bir kabın içerisinde tane hardal, pul

biber ve tuzu harmanlayın. Kuzu şişleri

bu karışıma bulayın ve küçük şişlere

dizerek dinlenmeye bırakın. Bebek

mısırları ve kiraz domatesleri de küçük

çöp şişlere dizin. Hepsini ızgarada pişirin.

Izgaradayken bebek mısırların üzerinde

hafifçe tereyağı gezdirin. Yağ eridikten

sonra tuz ve karabiber ile tatlandırarak,

hepsini birlikte servis yapın.

yesilay.org.tr

71

YEŞiLAY

MAYIS 2015