Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  72 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 72 / 84 Next Page
Page Background

KÜLTÜR

GASTRONOMİ

KEÇİ PEYNİRLİ TART

Malzemeler

100 gram tereyağı

2 çorba kaşığı yoğurt

2 çorba kaşığı krema

1 tatlı kaşığı tuz

1

çay bardağı sıvı yağ

1 yumurta akı

2 çorba

kaşığı sirke

1 çay kaşığı toz şeker

1 paket

kabartma tozu

300 gram un

Peynirli

karışım için: 300 gram ufalanmış keçi peyniri,

2 çorba kaşığı krema, 1 kase doğranmış, yarı

kurutulmuş domates, birkaç dal taze kekik

Hazırlanışı

Elenmiş unu hamur yoğurma kabına alın.

Kabartma tozu, şeker ve tuzu ekleyip

harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp küp

şeklinde kesilmiş tereyağını ve kalan malzemeyi

ilave edin. Pütürsüz bir hamur elde edene

dek yoğurun. Hamuru küçük tart kalıplarına

çok kalın olmayacak şekilde elinizle bastırarak

iyice yayın. Hamurların fazla kabarmaması

için üzerlerini çatalla (tabanını delmeyecek

şekilde) çizin. Önceden ısıtılmış 180 ˚C dereceye

ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Bu sırada peynirli

karışım için tümmalzemeyi karıştırın. Tart

hamuru fırında 10 dakika piştikten sonra peynirli

karışımı tartların ortasına paylaştırın. Tekrar

fırına verip 10 dakika daha pişirin.

KİŞNİŞLİ MAKARNA SALATASI

Malzemeler

1 su bardağı domatesli makarna

1 su bardağı boncuk makarna

Birkaç

dal kıyılmış taze kişniş

Bir dal kıyılmış

taze kekik

7-8 adet doğranmış

kurutulmuş domates

İsteğe göre yeşil

ya da siyah zeytin

1 tatlı kaşığı baharat

karışımı

2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

Tuz

Hazırlanışı

Makarnaları 1 tatlı kaşığı tuz ve sıvı yağ

ilave edilmiş kaynar suda 8-10 dakika

kadar haşlayın. Süzüp kalan malzeme ile

harmanlayın. Zeytinlerin çekirdeklerini

çıkartarak doğrayın ve karışıma ilave

edin. İsteğe göre ılık ya da soğuk servis

yapabilirsiniz.

YEŞiLAY

MAYIS 2015

yesilay.org.tr

72