(6-8 kişilik)
l
1 su bardağı mısır unu
l
3 yumurta
l
Bir buçuk su bardağı toz şeker
l
100 grammargarin
l
1 su bardağı krema
l
2 parça fındık büyüklüğünde damla sakızı
l
Bir buçuk su bardağı un
l
1 kahve fincanı karışık granül meyve şekeri
l
1 kahve fincanı damla çikolata
l
1 çay bardağı dövülmüş fındık
l
Bir buçuk paket kabartma tozu
Üzerine: Pudra şekeri
Süslemek için:
l
Meyve şekerlemesi
YUMURTALARI
toz şekerle birlikte derin bir kapta 5 dakikamik-
serle çırpın. Eritilmişmargarin, krema ve dövülmüş damla sakızı
ilave edip, çırpma teli ile karıştırın. Unu bir kaba alın. Üzerine granül
meyve şekeri, çikolata ve fındık ekleyip, tahta bir kaşıkla hafifçe
karıştırın. Mısır unu ve kabartma tozunu da kattıktan sonra bu
karışımı yumurtalı harca ekleyin. Tahta kaşıkla tümmalzemeyi 1-2
kez karıştırıp birbirine yedirdikten sonra, yağlanmış ve unlanmış
kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40dakika
(sürenin sonuna kadar fırının kapağını hiç açmadan) pişirin. Kekin
pişip pişmediğini bir kürdanla kontrol edin. Eğer kek pişmediyse fırı-
nı 150dereceye getirin ve 5-10 dakika daha pişirin. Ilındıktan sonra
ters çevirip servis tabağına çıkarın. Üzerine pudra şekeri serpin ve
meyve şekerlemesi ile süsleyin.
(30 adet)
l
1 kahve fincanı süt
l
1 kahve fincanı sıvı yağ
l
1 adet yumurta
l
Aldığı kadar un
Muhallebi için:
l
1 litre süt
l
1 parça fındık büyüklüğünde damla sakızı
l
1 su bardağı toz şeker
l
2 çorba kaşığı un
l
2 çorba kaşığı mısır nişastası
l
1 su bardağı krema
Yufkaları açmak için:
Nişasta
Yufkaların aralarına sürmek için:
100 gram tereyağı
Süslemek için:
Renkli akide şekeri
ÖNCELİKLE
muhallebi için sütü bir tencereye alın. İçine dövül-
müş damla sakızı, toz şeker, un vemısır nişastasını katın. Ocağa
oturtupmuhallebi kıvamına gelene kadar çırpma teli ile sürekli
karıştırarak pişirin. Koyulaşınca kremayı ilave edip karıştırın ve
tencereyi ocaktan alın. Karıştırarak soğumasını sağlayın. Diğer
taraftan hamur için yoğurma kabına süt, sıvı yağ ve yumurtayı
alın. Kulakmemesi yumuşaklığında bir hamur elde edene
kadar un ilave edip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek 15
dakika dinlendirin ve 3 eşit bezeye ayırın. Her bir bezeyi nişasta
serperek baklava hamuru inceliğinde açın. Yufkaların arasına
eritilmiş tereyağı sürüp üst üste koyun. Hamurdan geniş ağızlı
bir su bardağı ile yuvarlaklar kesin. Yağlanmışmuffin kalıplarına
veya fırına dayanıklı yağlanmış küçük camkaselerin içine
yufkaları yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif
pembeleşene kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Soğuduktan
sonra kalıptan çıkarın ve içlerinemuhallebiyi pay edin. Üzerlerine
dövülmüş akide şekeri serpin ve servis yapın.
MISIR UNLU KEK
DAMLA SAKIZLI MUHALLEBI ÇIKISI
yesilay.org.tr
71
YEŞiLAY
•
TEMMUZ 2016