(30 adet)
l
2 parça fındık büyüklüğünde damla sakızı
l
250 gram tereyağı
l
1 yumurta
l
2 damla badem esansı
l
1 su bardağı pudra şekeri
l
Bir buçuk su bardağı kavrulmuş badem
l
Yarım paket kabartma tozu
l
Aldığı kadar un
Üzerine:
l
1 kahve fincanı pudra şekeri
l
1 kahve fincanı nişasta
KURABİYE
hamuru için derin bir kaba dövülmüş damla sakızı,
tereyağı, yumurta, bademesansı ve pudra şekerini alın. Mikserle
5 dakika çırpın. İçine dövülmüş bademve elenmiş kabartma tozu
ilave edin. Ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar elenmiş
un ekleyip, yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 15
dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın
ve istediğiniz şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden
ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.
Kurabiyeler sıcakken pudra şekeri-nişasta karışımına bulayın ve
servis yapın.
(6-8 kişilik)
l
1 adet kakaolu pandispanya
Krema için:
l
1 litre süt
l
1 su bardağı toz şeker
l
2 çorba kaşığı un
l
2 çorba kaşığı nişasta
l
100gramtereyağı
l
1 parça fındık büyüklüğünde damla sakızı
l
1 çay bardağı karışık granül meyve şekeri
l
1 çay bardağı dövülmüş badem
Keki ıslatmak için:
l
1 su bardağı süt
l
Yarımtatlı kaşığı toz şeker
Üzerine:
250grampişmaniye
Süslemek için:
Damla çikolata, meyve şekerlemesi
PANDİSPANYAYI
ıslatmak için süt ve toz şekeri karıştırın. Kekin
alt parçasını servis tabağına alın ve üzerini sütlü karışımın yarısı
ile ıslatın. Kalan sütle de diğer pandispanya parçasını ıslatın.
Krema için sütü bir tencereye alın. Toz şeker, un ve nişasta ilave
edip, koyu bir kıvamalana kadar tahta bir kaşıkla karıştırın. Oca-
ğın altını kapatın ve dövülmüş damla sakızı ile tereyağını ekleyip,
telle çırparak soğumasını sağlayın. Karışımın yarısına karışık
granül meyve şekeri ve bademi katıp, karıştırın. Sütle ıslattığınız
pasta tabanının üzerine granül meyve şekerli kremayı yayın. Di-
ğer parçayı üzerine kapatın. Sade kremayı üzerine boşaltıp, her
tarafını kaplayın. Soğuması için buzdolabında bir saat bekletin.
Servis yapmadan 15 dakika önce üzerini pişmaniye ile kaplayın.
Damla çikolata vemeyve şekerlemesi ile süsledikten sonra
dilimleyerek servis yapın.
DAMLA SAKIZLI KAVALA KURABIYESI
KOKOŞ PASTA
yesilay.org.tr
73
YEŞiLAY
•
TEMMUZ 2016