

Afiyet olsun !
Meyve tüketimi
hakkında öneriler
Sevilerek yenirim,
keyifle tükenirim
Sarıdır, bal gibidir;
şekli hilâl gibidir: Muz
Sarı sarı sarkar,
düşerim diye korkar:
Armut
Pazardan aldım bir tane,
eve geldim bin tane: Nar
A, B, C vitaminleri ve potasyum
içerir. Vücut direncine ve sindirime
yardımcı olur, enerji verir.
A, B ve C vitaminleri
bakımından zengin
olan armut sindirim ve
bağışıklık sistemine
katkı sağlar. Zihin
yorgunluğuna iyi gelir.
Vücut direncimizi arttırır,
kan yapar, yorgunluğu giderir,
enerji verir. A, B2 ve C
vitaminleri içerir.
İşte C vitamini zengini bir meyve
daha: Mandalina! Mandalina içerdiği
vitaminlerle soğuk algınlığı, grip gibi
hastalıklara karşı vücut direncimizin
artmasına yardımcı olur.
Arkadaşlar, meyvelerin sizlere daha fazla fayda sağlaması için
önerilerimiz olacak. Bakalım bunlar nelermiş?
Meyvelerin taze olmasına dikkat etmeliyiz.
Meyveleri yıkamayı unutmamalıyız.
Meyvelerin yenilebilen kabuklarını soymamalıyız. Çünkü bir çok vitamin meyvelerin
dış kabuklarında ya da kabukların hemen altında bulunur.
Meyvelerin suyunu sıkıp içebiliriz.
Vitamin kaybı olmaması için meyve suyunu bekletmeden tüketmeliyiz.
Meyveleri yemeklerden iki saat önce ya da iki saat sonra yemeliyiz.
Yeşilay Çocuk-Ocak 5