kültür
Yeşilay
74
KAYMAKLI VE PEYNİRLİ POĞAÇA
(30 adet)
●
300 gram kaymak
●
2 çorba kaşığı oda
sıcaklığında tereyağı
●
2 tatlı kaşığı toz şeker
●
1 çay bardağı sıvı yağ
●
1 adet yumurtanın akı
●
20 gram instant maya
●
Aldığı kadar un
PANKEK
(4 kişilik)
●
4 adet yumurta
●
Yarım su bardağı toz şeker
●
1 çorba kaşığı tereyağı
●
3/4 su bardağı süt
●
2 su bardağı un
●
1 paket kabartma tozu
●
1 paket vanilya
●
Bir tutam tuz
Tavayı yağlamak için:
Sıvı yağ
Servis için:
Reçel
Hamur için kaymak, tereyağı, toz şeker, sıvı yağ, yumurta akı ve
mayayı yoğurma kabına alın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar
un ilave edip tümmalzemeyi yoğurun. Hazırladığınız hamuru 5-10
dakika dinlendirin. İçi için rendelenmiş beyaz peynir ve kıyılmış
maydanozu karıştırın. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde
parçalar koparın. Bir parçayı avucunuzun içinde yuvarlak şekil
vererek açın. Ortasına peynirli iç harçtan 1 tatlı kaşığı koyun.
Kapatıp yuvarlak şekil verin. Diğer hamur parçalarını da aynı
şekilde hazırlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 190 derece
fırında 35-40 dakika pişirin.
Aşçının notu:
İç harcına beyaz peynir yerine rendelenmiş kaşar peyniri de
koyabilirsiniz.
Yumurtaları toz şeker ve tereyağıyla birlikte iyice çırpın. Üzerine
süt ekleyin. Daha sonra un, kabartma tozu, vanilya ve tuz ekleyip
yeniden çırpın; boza kıvamında bir hamur hazırlayın. Yapışmaz
yüzeyli küçük bir tavayı ısıtıp hafifçe yağlayın. Hazırladığınız
hamurdan bir servis kaşığıyla alıp tavaya dökün. Önlü arkalı pişirin.
Hamur bitene kadar işleme devam edin. Reçelle birlikte servis yapın.
İçi için:
●
100 gram beyaz peynir
●
10-12 dal maydanoz
Üzerine:
●
1 adet yumurtanın sarısı