Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  75 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 75 / 84 Next Page
Page Background

EKİM 2017 75

KOLAY İÇLİ KÖFTE

(6-8 kişilik)

İç harcı için:

Yarım kg kıyma

4 adet soğan

2 çorba kaşığı tereyağı

1 su bardağı iri dövülmüş ceviz

Yarımdemet maydanoz

Tuz, karabiber, pulbiber

Dışı için:

İki buçuk su bardağı ince bulgur

2 su bardağı kaynamış su

3 adet orta boy patates

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 adet yumurta

1 çorba kaşığı un

1 Türk kahvesi fincanı sıvıyağ

1 tatlı kaşığı kimyon, tuz

Öncelikle

iç harcı için kıyma, yemeklik doğranmış soğan ve

tereyağını bir tavada kavurun. Ceviz, kıyılmış maydanoz, tuz,

karabiber ve pulbiber ekledikten sonra şöyle bir karıştırın.

Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Dışı için patatesleri haşlayın

ve kabuklarını soyduktan sonra ezerek püre haline getirin. Ayrı

bir kaseye aldığınız bulgurun içine kaynamış su katın ve ağzını

kapatıp suyunu çekene kadar bekletin. İçine ezilmiş patates, biber

salçası, yumurta, un, sıvıyağ, kimyon ve tuzu koyup, en az 10

dakika yoğurun. Hazırladığınız bulgurlu karışımın yarısını fırına

dayanıklı bir kabın içine ince olacak biçimde elinizle yayın. Üzerine

soğutulmuş iç harcı serin. Kalan bulgurlu karışımı üzerine elinizle

bastırarak yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana

kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Aşçının notu:

Dilerseniz kolay içli köfteyi tepside değil de tek kişilik porsiyonlar

şeklinde de hazırlayabilirsiniz.

BULGURLU UN HELVASI

(6 -8 kişilik)

1 su bardağı ince bulgur

2 su bardağı un

2-3 çorba kaşığı su

250 gram tereyağı

2 su bardağı toz şeker

2 su bardağı soğuk süt

1 Türk kahvesi fincanı dolmalık fıstık

Süslemek için:

Dondurulmuş vişne

Bulguru

su ile hafif nemlendirin. Kağıt havlu üzerine alın ve 2-3

saat kuruması için bekletin. Daha sonra robottan geçirip un haline

getirin. Tereyağını bir tencereye alın ve dolmalık fıstığı ilave edin.

Tereyağının hafif kokusu çıkana dek kavurun ve unu ekleyin.

Kısık ateşte 5 dakika kavurun. Robottan geçirdiğiniz bulguru

katın ve unun rengi pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.

Toz şekeri ilave ettikten sonra şöyle bir karıştırın ve soğuk sütü

ekleyin. Karışımkaynama noktasına geldiğinde tencereyi ocaktan

alın ve topaklanmaması için tahta bir kaşıkla 2-3 dakika karıştırın.

(Bu esnada helva sütünü çekmiş ve kıvama gelmiş olacaktır) Şekil

vererek, vişneyle süsleyin ve servis yapın.