kültür
Yeşilay
74
KURU MEYVELİ MİNİ TARTÖLET
(16 adet)
Hamuru için:
●
Bir buçuk su bardağı un
●
4 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
●
1 çay bardağı pudra şekeri
●
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
●
2 çorba kaşığı mısır unu
●
3 çorba kaşığı soğuk su
Üzerine:
●
2 adet elma
●
7-8 adet kuru kayısı
●
5 adet kuru incir
●
3 çorba kaşığı kuru üzüm
●
Pudra şekeri
Süslemek için:
●
Ahududu
●
Nane
ÇİKOLATA SOSLU HAMUR
KIZARTMASI
(6-8 kişilik)
●
5-6 çorba kaşığı yoğurt
●
1 tatlı kaşığı karbonat
●
1 adet limonun suyu
●
1 çay bardağı pudra şekeri
●
2 çorba kaşığı kakao
●
Aldığı kadar un
●
Tuz
Kızartmak için:
●
Sıvı yağ
Üzeri için:
●
1 paket 80 gr’lık bitter çikolata
●
1 çorba kaşığı pudra şekeri
Hamuru
için un, tereyağı ve pudra şekerini derin bir kaba alıp iyice
yoğurun. Rendelenmiş portakal kabuğu, mısır unu ve soğuk suyu
ekleyip yoğurmaya devam edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde
parçalar koparın ve küçükmuffin kalıplarına kenarlarını da
kaplayacak şekilde bastırarak yerleştirin. Hamurla kaplanmış
kalıpların içine önce kabukları soyulmuş ve rendelenmiş elmayı
pay edin. Daha sonra küp doğranmış kayısı, incir ve kuru üzüm
karışımını paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20
dakika pişirin. Ilındıktan sonra kalıptan çıkarın ve üzerine pudra
şekeri serpin. Ahududu ve naneyle süsleyerek servis yapın.
Yoğurdu
geniş bir kaba alın. Ayrı bir yerde karbonat ve limon
suyunu karıştırıp yoğurdun üzerine ekleyin. Pudra şekeri,
kakao ve tuzu da karışıma ilave edin. Hamur kulakmemesi
kıvamına gelinceye kadar üzerine un koyup yoğurun. 10 dakika
dinlendirdikten sonra unlanmış tezgahta açın. Baklava dilimi
şeklinde kesip sıvıyağda kızartın. Servis tabağına alıp üzerine
benmari usulü eritilmiş çikolata gezdirin. Pudra şekeri serperek
servis yapın.