Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  74 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 74 / 84 Next Page
Page Background

kültür

Yeşilay

74

KURU MEYVELİ MİNİ TARTÖLET

(16 adet)

Hamuru için:

Bir buçuk su bardağı un

4 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı

1 çay bardağı pudra şekeri

1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu

2 çorba kaşığı mısır unu

3 çorba kaşığı soğuk su

Üzerine:

2 adet elma

7-8 adet kuru kayısı

5 adet kuru incir

3 çorba kaşığı kuru üzüm

Pudra şekeri

Süslemek için:

Ahududu

Nane

ÇİKOLATA SOSLU HAMUR

KIZARTMASI

(6-8 kişilik)

5-6 çorba kaşığı yoğurt

1 tatlı kaşığı karbonat

1 adet limonun suyu

1 çay bardağı pudra şekeri

2 çorba kaşığı kakao

Aldığı kadar un

Tuz

Kızartmak için:

Sıvı yağ

Üzeri için:

1 paket 80 gr’lık bitter çikolata

1 çorba kaşığı pudra şekeri

Hamuru

için un, tereyağı ve pudra şekerini derin bir kaba alıp iyice

yoğurun. Rendelenmiş portakal kabuğu, mısır unu ve soğuk suyu

ekleyip yoğurmaya devam edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde

parçalar koparın ve küçükmuffin kalıplarına kenarlarını da

kaplayacak şekilde bastırarak yerleştirin. Hamurla kaplanmış

kalıpların içine önce kabukları soyulmuş ve rendelenmiş elmayı

pay edin. Daha sonra küp doğranmış kayısı, incir ve kuru üzüm

karışımını paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20

dakika pişirin. Ilındıktan sonra kalıptan çıkarın ve üzerine pudra

şekeri serpin. Ahududu ve naneyle süsleyerek servis yapın.

Yoğurdu

geniş bir kaba alın. Ayrı bir yerde karbonat ve limon

suyunu karıştırıp yoğurdun üzerine ekleyin. Pudra şekeri,

kakao ve tuzu da karışıma ilave edin. Hamur kulakmemesi

kıvamına gelinceye kadar üzerine un koyup yoğurun. 10 dakika

dinlendirdikten sonra unlanmış tezgahta açın. Baklava dilimi

şeklinde kesip sıvıyağda kızartın. Servis tabağına alıp üzerine

benmari usulü eritilmiş çikolata gezdirin. Pudra şekeri serperek

servis yapın.