Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  40 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 40 / 84 Next Page
Page Background

S

oğanlı bir bitki türü

olan sarımsak (bilimsel

adıyla “allium sativum”),

şifa özelliği ile tarih boyunca

Mısırlılar, Romalılar ve

Çinlilerin de arasında

olduğu birçok uygarlıkça ilaç

yapımında kullanılmış. En iyi

kaliteye sahip olan türünün

germanyum ve selenyum

bakımından zengin topraklarda

yetiştiği sarımsak, içeriğinde

bulunan allisin bileşiğinden

kaynaklanan özgün ve ağır

kokusuyla biliniyor. Neredeyse

tüm yemek ve çorbalara

eklenebilen ve lezzet katan

bir besin olan sarımsak,

enfeksiyon, soğuk algınlığı,

zayıf bağışıklık sistemi, şeker

hastalığı, kolesterol, kalp-

damar hastalıkları, düzensiz

kan basıncı ve kanserin

önlenmesinde etkili oluyor.

Mutfağımızdaki en faydalı gıdalar sıralamasında ilk sırada yer alan sarımsak, “doğal antibiyotik”

olmasının yanı sıra birçok derde deva olarak biliniyor. Şifa kaynağı sarımsağın faydalarını daha

yakından inceleyelim.

Antibiyotik ve analjezik özelliğe sahip bir

besin türü olan sarımsaktaki aktif bileşenler,

bakteriyel ve viral enfeksiyonlarla mücadele

etmeye yardımcı olurken sarımsak, bu özelliğiyle

mutfağımızdaki doğal antibiyotikler arasında yer alıyor.

Sarımsak içeriğindeki A, B6 ve C

vitaminleriyle birlikte kalsiyum,

potasyum, bakır, demir, manganez

gibi minerallerle vücuda

sağladığı faydalar çeşitli bilimsel

araştırmalarla ortaya konmuş

besinler arasında yer alıyor.

KANSERE KARŞI KORUYUCU

Bilimsel araştırmalar sarımsağın

kansere karşı da koruyucu

olduğunu ortaya koyuyor ve

düzenli tüketildiğinde mide,

prostat, göğüs, kolon ve daha

birçok kanser türüne yakalanma

TOPRAKTA YETİŞEN

ANTİBİYOTİK

Antibiyotik ve analjezik

özelliğe sahip bir besin türü

olan sarımsaktaki aktif

bileşenler, bakteriyel ve viral

enfeksiyonlarla mücadele etmeye

yardımcı olurken sarımsak, bu

özelliğiyle mutfağımızdaki doğal

antibiyotikler arasında yer alıyor.

Antibakteriyel, antitrombotik ve

antioksidan etkiye sahip olan bu

şifalı besin, vücudu mikroplara

karşı koruyarak bağışıklık sistemi

üzerinde de olumlu etki gösteriyor.

ŞİFAKAYNAĞI;

SARIMSAK

yaşam

Yeşilay

40