

kültür
Yeşilay
76
Hafif yiyelim, sağlıklı kalalım
Yaz aylarının kapımızı çaldığı bu günlerde hafif ve sağlıklı tariflerle sofralarınızı renklendirmeye
ne dersiniz? Gezi İstanbul Mutfak Koordinatörü Executive Chef Ayvaz Akbacak’tan düşük
kalorili ve lezzetli tarifler burada…
●
300 gram lor peyniri
●
2 adet sarı biber
●
2 adet kırmızıbiber
●
1
demet maydanoz
●
1 demet dereotu
●
20 gram mantar
●
5-10 adet
kapari çiçeği
Süslemek için:
Blenderdan geçirilmiş köz biber ve pancar
●
250 gram haşlanmış buğday
●
50 gram ton balığı
●
5 adet taze soğan
●
2 adet sarı biber
●
2 adet kırmızıbiber
●
2 adet dolmalık biber
●
1
çorba kaşığı kapari
●
1 demet dereotu
●
50 gram tereyağı
●
1 tutam tuz
●
1 tutam kimyon
SAĞLIKLI LOR KÖFTE
TON BALIKLI KEŞKEK
Hazırlanışı:
Bütün sebzeleri küp küp doğruyoruz. Fırınımızı 180 dere-
ceye ayarlayıp ısıtıyoruz. Sebze ve lor peynirini güzelce bir harç haline
gelene kadar karıştırıyoruz. Hamburger köftesi büyüklüğünde yuvarla-
yıp fırın tepsisine diziyoruz. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana
kadar pişiriyoruz. Servis tabağımıza alıp yanına köz biber ve pancarı
koyup servis yapıyoruz.
Hazırlanışı:
Buğdayımızı akşamdan ıslayıp güzelce kaynatalım. Bir
tencerenin içerisine tereyağını alıp küp küp doğradığımız taze soğan
ve biberleri güzelce kavuralım. Buğdayımızı ilave edip bir su bardağı su
ekleyip iyice helvelenmesini sağlayalım. En son dereotu, kapari ve ton
balığımızı ekleyip biraz daha kaynadıktan sonra servis yapalım.