

HAZİRAN 2019 77
●
1 adet levrek fileto
●
50 gram bezelye
●
30 gram tereyağı
●
1 adet
limon suyu
●
6 adet kuşkonmaz
●
1 tutam tuz
●
1 tutam beyaz biber
●
1 adet yeşil kabak
●
250 gram krema
●
250 gram süt
●
100 gram şeker
●
Yarım çubuk vanilya
●
3 adet yaprak jelatin
Mango püresi için:
●
150 grammango püresi
●
1 adet jelatin
KUŞKONMAZLI BEZELYE KÖPÜKLÜ LEVREK
MANGOLU PANNA COTTA
Hazırlanışı:
Levreğimize bıçakla küçük çizgiler atıp derisi ile pişiriyoruz.
Bezelyemizi 10 dakika kaynar suda haşlayıp buzlu suya alalım. Limon
suyunu kaynama aşamasına kadar ısıtalım. İçerisine tereyağımızı yedirip
kremsi bir sos elde edelim. Haşladığımız bezelyeleri blender’dan geçirip
limonlu sosumuzun içine yedirelim. Kabağın dış yeşil yüzeyini alıp ince
ince şeritler halinde dilimleyip kısa süre haşlayalım. Kuşkonmazlarımızı
da rengi solmadan haşlayalım. Tabağımızın ortasına bezelyeli sosumuzu
koyup orta kısma levreğimizi yerleştirelim. Kuşkonmaz ve kabakla süs-
leyip servis yapabilirsiniz.
Hazırlanışı:
Süt, krema, şeker ve vanilya bir tencereye alınır ve orta ateş-
te jelatin eklenerek bir taşım kaynatılır. Krema karışımı hafifçe ılıdıktan
sonra cam tatlı bardaklarına yarısına gelecek şekilde doldurulur. Bar-
daklar tercihinize göre çapraz ya da düz bir şekilde dolaba yerleştirilerek
karışımın soğuması ve katılaşması beklenir. Bu sırada mango püresi ve
jelatin bir sos tenceresinde iyice ısıtılıp homojen bir şekilde karıştırılır ve
süzgeçten geçirilerek bir sürahiye alınır. Katılaşmış olan krema karışımı-
nın üzeri tamamlanarak bardaklar doldurulur.