Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  77 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 77 / 84 Next Page
Page Background

HAZİRAN 2019 77

1 adet levrek fileto

50 gram bezelye

30 gram tereyağı

1 adet

limon suyu

6 adet kuşkonmaz

1 tutam tuz

1 tutam beyaz biber

1 adet yeşil kabak

250 gram krema

250 gram süt

100 gram şeker

Yarım çubuk vanilya

3 adet yaprak jelatin

Mango püresi için:

150 grammango püresi

1 adet jelatin

KUŞKONMAZLI BEZELYE KÖPÜKLÜ LEVREK

MANGOLU PANNA COTTA

Hazırlanışı:

Levreğimize bıçakla küçük çizgiler atıp derisi ile pişiriyoruz.

Bezelyemizi 10 dakika kaynar suda haşlayıp buzlu suya alalım. Limon

suyunu kaynama aşamasına kadar ısıtalım. İçerisine tereyağımızı yedirip

kremsi bir sos elde edelim. Haşladığımız bezelyeleri blender’dan geçirip

limonlu sosumuzun içine yedirelim. Kabağın dış yeşil yüzeyini alıp ince

ince şeritler halinde dilimleyip kısa süre haşlayalım. Kuşkonmazlarımızı

da rengi solmadan haşlayalım. Tabağımızın ortasına bezelyeli sosumuzu

koyup orta kısma levreğimizi yerleştirelim. Kuşkonmaz ve kabakla süs-

leyip servis yapabilirsiniz.

Hazırlanışı:

Süt, krema, şeker ve vanilya bir tencereye alınır ve orta ateş-

te jelatin eklenerek bir taşım kaynatılır. Krema karışımı hafifçe ılıdıktan

sonra cam tatlı bardaklarına yarısına gelecek şekilde doldurulur. Bar-

daklar tercihinize göre çapraz ya da düz bir şekilde dolaba yerleştirilerek

karışımın soğuması ve katılaşması beklenir. Bu sırada mango püresi ve

jelatin bir sos tenceresinde iyice ısıtılıp homojen bir şekilde karıştırılır ve

süzgeçten geçirilerek bir sürahiye alınır. Katılaşmış olan krema karışımı-

nın üzeri tamamlanarak bardaklar doldurulur.