Yeşilay Dergisi-Mart 2014-Yeşilay Haftası Özel Sayı - page 75

Salata için:
1 adet kereviz
2 adet havuç
1 adet limon
Taze otlar, kekik, biberiye
2 diş sarımsak
Zeytinyağı
Tuz-karabiber
Börek için:
2 adet yufka
200 gr balkabağı
100 gr tulum
peyniri(Erzincan veya İzmir)
Taze kekik-fesleğen
Bir tutam tarçın
Tuz-karabiber
Sıvıyağ
Hazırlanışı
İlk olarak havuçlar ve kerevizler hiç bir işleme maruz kalmadan çiğden rendelenir. Derin bir kapta havuç, kereviz,
zeytinyağı ve taze otlar eklenip tuz ve karabiberle ve sarımsakla son lezzeti verildikten sonra kenara alınır. Börek için
yufkalar 3-4 parmak kalınlığında, ince uzun 20-25 cm uzunluğunda kesilir. Börek harcı için balkabakları az bir miktar
su ile haşlanır. Derin bir kapta bir çatal yardımı ile ezilir. Balkabakları soğuduktan sonra peynirler üzerine rendelenir.
Bir tutam tarçın, taze kekik, taze fesleğen, tuz karabiber ilave edilip harcı tamamlanır. Harçtan bir miktar yufkaların
baş tarafına konulup muskalar seklinde sarılır. Uçları yumurta beyazı ile yapıştırılır. Kızgın yağda veya üzerine mutfak
fırçası yardımı ile yağ sürülüp 200 derecelik fırında kızartılır. Servis tabağının altına yapmış olduğumuz salatayı
üzerine kızarttığımız börekleri koyup ılık servis edin.
Afiyet olsun…
KEREVİZ VE HAVUÇ
SALATASI ÜZERİNDE
BALKABAKLI ve TULUM
PEYNİRLİ BÖREK
Malzemeler
yesilay.org.tr
YESiLAY
Mart
2014
73
1...,65,66,67,68,69,70,71,72,73,74 76,77,78,79,80
Powered by FlippingBook