

MAYIS 2019 77
Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağı
●
1 tatlı kaşığı kuru nane
●
1 tatlı kaşığı
pulbiber
●
500 gram kemikli gerdan eti
●
1 adet soğan
●
3 çorba kaşığı zeytinyağı
●
1 çorba kaşığı un
●
1 çorba kaşığı salça
●
2 su bardağı et suyu
●
3 su
bardağı su
●
1 Türk kahvesi fincanı pirinç
●
2 su bardağı haşlanmış nohut
●
1 adet limonun suyu
●
Tuz
●
3 adet domates
●
1 adet salatalık
●
2 adet sivri biber
●
1 adet küçük
boy soğan
●
3’er dal maydanoz ve nane
●
3 çorba kaşığı kıyılmış badem
●
Yarım çay bardağı zeytinyağı
●
1 çorba kaşığı limon suyu
●
1 çorba
kaşığı nar ekşisi
●
Tuz
●
125 gram şerbetlik gül yaprağı (kırmızı ve kokulu)
●
1 su bardağı tozşeker
●
5 su bardağı su
●
1 adet limonun suyu
EKŞİLİ ÇORBA
KAŞIK SALATASI
GÜL ŞERBETİ
Hazırlanışı:
Eti yıkayıp tencereye yerleştirin. Üzerini geçecek kadar su
ekleyip, kısık ateşte et yumuşayana dek pişirin. Ocaktan alıp, eti didik-
leyin ve kenara alın. Ayrı bir yerde küp doğranmış soğanı zeytinyağında
soteleyin. Un ekleyip hafif kavurun. Salça ilave edip karıştırın. Et suyu,
su, yıkanıp suyu iyice süzülmüş pirinç, nohut ve didiklenmiş eti ekleyip,
kısık ateşte 10 dakika pişirin. Limon suyu ilave edip, tuzunu ayarlayın. 2
dakika pişirip ocaktan alın. Üzeri için tereyağını eritip, kuru nane ve pul-
biber ekleyip karıştırın. Çorbanın üzerine gezdirip sıcak veya ılık olarak
servis yapın.
Hazırlanışı:
Domates ve salatalığı soyup, ince kıydıktan sonra servis ta-
bağına alın. Üzerine ince kıyılmış sivri biber, soğan, maydanoz ve nane
ilave edip, harmanlayın. Kıyılmış badem serpin. Küçük bir kapta zeytin-
yağı, limon suyu, nar ekşisi ve tuzu karıştırıp, salatanın üzerine gezdir-
dikten sonra servis yapın.
Hazırlanışı:
Derin bir tencereye aldığınız gül yaprağı ve tozşekeri karış-
tırın. Gül yaprakları tamamen ufalanıp dağılıncaya kadar parmaklarınız-
la ezip, yoğurun. Su ve limon suyu katıp, şeker eriyinceye dek karıştırın
ve 6 saat bekletin. Daha sonra buzdolabında 4-5 saat bekletin ve servis
yapmadan önce şurubu bir tülbentten geçirin.