Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  76 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 76 / 84 Next Page
Page Background

kültür

Yeşilay

76

HAFİF LEZZETLER

Yemek yapmak çoğukişi içinbirmutluluk kaynağı. Yaptığımız yemeği sevdiklerimize tattırmak ve

onlarınbeğenisini kazanmak isebumutluluğu ikiyekatlıyor. KarşınızdaŞefÖmürAkkor’danuygulaması

kolay, lezzetli vehafif tarifler…

1 demet pazı

1 kase süzme yoğurt

1 diş dövülmüş sarımsak

1 tatlı kaşığı çörek otu

Zeytinyağı

Kaya tuzu

1 büyük kase ıspanak

2 adet yufka

1 kase beyaz peynir

2 adet

yumurta

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çay bardağı soda

1 çay bardağı süt

2 kase haşlanmış buğday

2 kase süzme yoğurt

1 su bardağı su

Yarım demet dereotu

Yarım demet taze nane

1 kase ıspanak

1 tatlı kaşığı kaya tuzu

Zeytinyağı

MASTABE

ISPANAKLI KOLAY BÖREK

SOĞUK BUĞDAY ÇORBASI

Hazırlanışı:

Pazı saplarını ince ince, yapraklarını ise daha irice doğra-

yın. Bir tencereye bol su koyup tuz attıktan sonra kaynamaya bırakın.

Su kaynayınca ilk olarak 5 dakika pazı saplarını, sonra yapraklarını ila-

ve edip 2 dakika daha kaynatın ve pazıları süzün. Süzdüğünüz pazıla-

rı soğuk su ile yıkayıp tekrar süzün ve servis tabağına alın. Yoğurt ve

sarımsağı çırpıp pazıların üzerine gezdirin. Çörekotu ve zeytinyağı ile

servis edin.

Hazırlanışı:

Ispanağı 3-4 cm uzunlukta kıyın ve derin bir kaba

alın. Yufkaları elinizle parçalayarak ıspanağın olduğu kaba ekle-

yin. Peyniri de çatalla ezerek bu karışımın içine koyun. Başka bir ka-

bın içinde yumurta, süt ve yağı çırptıktan sonra, bu karışıma sodayı

ilave edin. Hazırladığınız bu harcı da ıspanakların olduğu kaba ekleyip

güzelce harmanlayın. 30 cm’lik derin bir fırın kabını yağlayıp ıspanak-

lı harcı serin. 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika üzeri kızarana

kadar pişirip servis edin.

Hazırlanışı:

Yoğurdu derin bir kapta su ile beraber iyice çırpın. İnce

ince kıydığınız tüm yeşillikleri, tuz ve haşlanmış buğdayı, yoğurda ila-

ve edin. Dilerseniz içine buz koyarak ya da buzdolabında soğutarak

servis edebilirsiniz. Servis esnasında üzerine bir miktar sızma zeytin-

yağı gezdirin.