kültür
Yeşilay
76
HAFİF LEZZETLER
Yemek yapmak çoğukişi içinbirmutluluk kaynağı. Yaptığımız yemeği sevdiklerimize tattırmak ve
onlarınbeğenisini kazanmak isebumutluluğu ikiyekatlıyor. KarşınızdaŞefÖmürAkkor’danuygulaması
kolay, lezzetli vehafif tarifler…
●
1 demet pazı
●
1 kase süzme yoğurt
●
1 diş dövülmüş sarımsak
●
1 tatlı kaşığı çörek otu
●
Zeytinyağı
●
Kaya tuzu
●
1 büyük kase ıspanak
●
2 adet yufka
●
1 kase beyaz peynir
●
2 adet
yumurta
●
1 çay bardağı zeytinyağı
●
1 çay bardağı soda
●
1 çay bardağı süt
●
2 kase haşlanmış buğday
●
2 kase süzme yoğurt
●
1 su bardağı su
●
Yarım demet dereotu
●
Yarım demet taze nane
●
1 kase ıspanak
●
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
●
Zeytinyağı
MASTABE
ISPANAKLI KOLAY BÖREK
SOĞUK BUĞDAY ÇORBASI
Hazırlanışı:
Pazı saplarını ince ince, yapraklarını ise daha irice doğra-
yın. Bir tencereye bol su koyup tuz attıktan sonra kaynamaya bırakın.
Su kaynayınca ilk olarak 5 dakika pazı saplarını, sonra yapraklarını ila-
ve edip 2 dakika daha kaynatın ve pazıları süzün. Süzdüğünüz pazıla-
rı soğuk su ile yıkayıp tekrar süzün ve servis tabağına alın. Yoğurt ve
sarımsağı çırpıp pazıların üzerine gezdirin. Çörekotu ve zeytinyağı ile
servis edin.
Hazırlanışı:
Ispanağı 3-4 cm uzunlukta kıyın ve derin bir kaba
alın. Yufkaları elinizle parçalayarak ıspanağın olduğu kaba ekle-
yin. Peyniri de çatalla ezerek bu karışımın içine koyun. Başka bir ka-
bın içinde yumurta, süt ve yağı çırptıktan sonra, bu karışıma sodayı
ilave edin. Hazırladığınız bu harcı da ıspanakların olduğu kaba ekleyip
güzelce harmanlayın. 30 cm’lik derin bir fırın kabını yağlayıp ıspanak-
lı harcı serin. 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika üzeri kızarana
kadar pişirip servis edin.
Hazırlanışı:
Yoğurdu derin bir kapta su ile beraber iyice çırpın. İnce
ince kıydığınız tüm yeşillikleri, tuz ve haşlanmış buğdayı, yoğurda ila-
ve edin. Dilerseniz içine buz koyarak ya da buzdolabında soğutarak
servis edebilirsiniz. Servis esnasında üzerine bir miktar sızma zeytin-
yağı gezdirin.