Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  77 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 77 / 84 Next Page
Page Background

NİSAN 2019 77

2 adet kabak

2 adet milföy hamuru

2 adet yumurta

1 kase

rende beyaz peynir

1 yemek kaşığı galeta unu

Yarım su bardağı

süt

Yarım demet kıyılmış dereotu ve maydanoz

Zeytinyağı

Kaya

tuzu

Karabiber

6 adet közlenmiş patlıcan

300 gr. kıyma

3 adet domates

2 adet yeşil

biber

1 adet kırmızı biber

Çeyrek demet kıyılmış maydanoz

2 yemek

kaşığı domates ya da biber salçası

Yarım su bardağı su

1 çay kaşığı kara-

biber

1 tatlı kaşığı kaya tuzu

1 kase lor

1 su bardağı süt

Zeytinyağı

Taze biberiye

Kaya

tuzu

KABAK KİŞ

DİYET KARNIYARIK

KAYA TUZLU SÜTLÜ LOR

Hazırlanışı:

Bir tart kalıbını yağlayıp elinizle açtığınız milföyü üzeri-

ne serin. Bir çatal yardımı ile kabarmaması için milföyü birkaç yerin-

den delin. Yumurtayı, peyniri, sütü, yeşillikleri ve baharatları karıştırma

kabında karıştırıp tart kalıbının içine ilave edin. Kabakları halka halka

doğrayın ve hazır olan harcın üzerine sırayla yerleştirin. 180 derecelik

fırında 30 dakika pişirip servis edin.

Hazırlanışı:

Közlenmiş patlıcanları bıçakla iri parçalara bölün. Kırmızı

biberi yemeklik kıyın ve tavada kıyma ile beraber kavurmaya başlayın.

Tuzu ve karabiberi de ekleyip beraberce 10 dakika kavurup altını kapatın

ve maydanozu ilave edin. Bir yandan domatesleri halka halka kesin ve az

yağlanmış fırın kabına tek kat olarak yerleştirin. Üzerine közlenmiş pat-

lıcanı, ardından kıymayı kaşık yardımıyla eşit olarak pay edin. Kıymanın

üzerine tekrar halka halka kesilmiş domateslerden yerleştirip en üste iri

doğranmış yeşil biberleri koyun. Salçayı ve suyu bir kapta karıştırıp tuzu

ve karabiberi ekledikten sonra fırın tepsisine hazırladığınız sosu dökün.

200 derecelik fırında 20 dakika pişirip servis edin.

Hazırlanışı:

Süt ve loru rondoya koyun ve pürüzsüz bir kıvam alınca-

ya kadar çekin. Bir servis tabağına aldıktan sonra, üzerine zeytinyağı,

kaya tuzu ve taze biberiye ekleyin. İsteğe göre kızarmış ekmekle birlik-

te servis edin.