NİSAN 2019 77
●
2 adet kabak
●
2 adet milföy hamuru
●
2 adet yumurta
●
1 kase
rende beyaz peynir
●
1 yemek kaşığı galeta unu
●
Yarım su bardağı
süt
●
Yarım demet kıyılmış dereotu ve maydanoz
●
Zeytinyağı
●
Kaya
tuzu
●
Karabiber
●
6 adet közlenmiş patlıcan
●
300 gr. kıyma
●
3 adet domates
●
2 adet yeşil
biber
●
1 adet kırmızı biber
●
Çeyrek demet kıyılmış maydanoz
●
2 yemek
kaşığı domates ya da biber salçası
●
Yarım su bardağı su
●
1 çay kaşığı kara-
biber
●
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
●
1 kase lor
●
1 su bardağı süt
●
Zeytinyağı
●
Taze biberiye
●
Kaya
tuzu
KABAK KİŞ
DİYET KARNIYARIK
KAYA TUZLU SÜTLÜ LOR
Hazırlanışı:
Bir tart kalıbını yağlayıp elinizle açtığınız milföyü üzeri-
ne serin. Bir çatal yardımı ile kabarmaması için milföyü birkaç yerin-
den delin. Yumurtayı, peyniri, sütü, yeşillikleri ve baharatları karıştırma
kabında karıştırıp tart kalıbının içine ilave edin. Kabakları halka halka
doğrayın ve hazır olan harcın üzerine sırayla yerleştirin. 180 derecelik
fırında 30 dakika pişirip servis edin.
Hazırlanışı:
Közlenmiş patlıcanları bıçakla iri parçalara bölün. Kırmızı
biberi yemeklik kıyın ve tavada kıyma ile beraber kavurmaya başlayın.
Tuzu ve karabiberi de ekleyip beraberce 10 dakika kavurup altını kapatın
ve maydanozu ilave edin. Bir yandan domatesleri halka halka kesin ve az
yağlanmış fırın kabına tek kat olarak yerleştirin. Üzerine közlenmiş pat-
lıcanı, ardından kıymayı kaşık yardımıyla eşit olarak pay edin. Kıymanın
üzerine tekrar halka halka kesilmiş domateslerden yerleştirip en üste iri
doğranmış yeşil biberleri koyun. Salçayı ve suyu bir kapta karıştırıp tuzu
ve karabiberi ekledikten sonra fırın tepsisine hazırladığınız sosu dökün.
200 derecelik fırında 20 dakika pişirip servis edin.
Hazırlanışı:
Süt ve loru rondoya koyun ve pürüzsüz bir kıvam alınca-
ya kadar çekin. Bir servis tabağına aldıktan sonra, üzerine zeytinyağı,
kaya tuzu ve taze biberiye ekleyin. İsteğe göre kızarmış ekmekle birlik-
te servis edin.