Bu tarifler, lezzet ve sağlığı bir arada sunuyor. Her yaş
grubundan insanın fosfor veOmega 3 ihtiyacını sağlayan
balık, aynı zamanda kış sofraları için ekonomik bir seçenek.
ŞİMDİ TAMZAMANI!
GASTRONOMİ
PAZI YAPRAĞINDA İSTAVRİT
(4kişilik)
●
1 kg istavrit
●
1 demet pazı
●
4 çorba kaşığı zeytinyağı
●
2 adet soğan
●
3-4diş sarmısak
●
2 adet defne yaprağı
●
5-6 adet tane karabiber
●
3-4dilim limon
●
Yarımçay bardağı su
Tuz, kekik, karabiber
Balıkları
ayıklayıp yıkayın ve bir
kenara alın. Pazı yapraklarını sıcak
suya batırıp, çıkarın. Zeytinyağında
yemeklik doğranmış soğan ve
sarmısağı iyice kavurun. İçine
defne yaprağı, tane karabiber, tuz,
kekik ve karabiber katıp, 1-2 kez
çevirin. Fırın tepsisine 4-5 adet
pazı yaprağını serin ve sırasıyla
üzerine balıkları dizip, kavurduğunuz
malzemeyi yayın. Limon dilimlerini
yerleştirdikten sonra kalan pazı
yaprakları ile üzerini kapatın. Suyu
gezdirip, önceden ısıtılmış 200
derece fırında 20dakika pişirin. Sıcak
olarak servis yapın.
Aşçının notu:
Bu yemeği pazı yaprağı yerine
ıspanak yaprağı ile de yapabilirsiniz.
yesilay.org.tr
72
YEŞiLAY
•
OCAK 2017
KÜLTÜR