Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  72 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 72 / 84 Next Page
Page Background

Bu tarifler, lezzet ve sağlığı bir arada sunuyor. Her yaş

grubundan insanın fosfor veOmega 3 ihtiyacını sağlayan

balık, aynı zamanda kış sofraları için ekonomik bir seçenek.

ŞİMDİ TAMZAMANI!

GASTRONOMİ

PAZI YAPRAĞINDA İSTAVRİT

(4kişilik)

1 kg istavrit

1 demet pazı

4 çorba kaşığı zeytinyağı

2 adet soğan

3-4diş sarmısak

2 adet defne yaprağı

5-6 adet tane karabiber

3-4dilim limon

Yarımçay bardağı su

Tuz, kekik, karabiber

Balıkları

ayıklayıp yıkayın ve bir

kenara alın. Pazı yapraklarını sıcak

suya batırıp, çıkarın. Zeytinyağında

yemeklik doğranmış soğan ve

sarmısağı iyice kavurun. İçine

defne yaprağı, tane karabiber, tuz,

kekik ve karabiber katıp, 1-2 kez

çevirin. Fırın tepsisine 4-5 adet

pazı yaprağını serin ve sırasıyla

üzerine balıkları dizip, kavurduğunuz

malzemeyi yayın. Limon dilimlerini

yerleştirdikten sonra kalan pazı

yaprakları ile üzerini kapatın. Suyu

gezdirip, önceden ısıtılmış 200

derece fırında 20dakika pişirin. Sıcak

olarak servis yapın.

Aşçının notu:

Bu yemeği pazı yaprağı yerine

ıspanak yaprağı ile de yapabilirsiniz.

yesilay.org.tr

72

YEŞiLAY

OCAK 2017

KÜLTÜR