BALIK KÖFTESİ
(4-6 kişilik)
●
2 adet beyaz etli balık
●
1 adet rendelenmiş soğan
●
2-3 dal taze soğan
●
2 dilimbayat ekmek içi
●
2 adet yumurta
●
Maydanoz
●
Dolmalık fıstık
●
Tuz, karabiber, kimyon
●
Çok az zeytinyağı
Bulamak için:
Galeta unu
Tuz, pulbiber, kekik
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Yoğurtlu-peynirli sos için:
1 kase süzme yoğurt
1 çorba kaşığı krempeynir
Dereotu-maydanoz
ÇİNEKOP BÖREĞİ
(4kişilik)
●
8 adet çinekop
●
4 adet yufka
●
100gramtulumpeyniri
●
100gramceviz içi
●
1 adet yumurtanın akı
Tuz, karabiber
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Balığı
haşlayıp suyunu süzün. Bütünmalzemeyi karıştırıp,
hamur yapın. Daha sonra hamurdan ceviz iriliğinde parçalar
koparıp, elinizde yuvarlayarak şekil verin. Galeta ununa, tuz,
pulbiber, kekik katın. Köfteleri una bulayıp, kızgın sıvıyağda
kızartın. Köftelerin üzerine kürdanlar takın. Yoğurtlu-peynirli
sos ile servis yapın.
Balıkları
ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Yufkaları ortadan ikiye
bölün ve toplam8 adet yarımyufka elde edin. 1 adet balığın
arasına 1 çorba kaşığı tulumpeyniri ve 1 tatlı kaşığı dövülmüş
ceviz koyun. Üzerine tuz ve karabiber serpin. Yarımyufkanın
içine tulumpeynirli balığı yerleştirin ve kalın sigara böreği sa-
rar gibi sarın. Açılmaması için kenarlarına yumurta akı sürün.
Kalan balık ve yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Kızdırılmış
sıvıyağda önlü arkalı kızartın ve sıcak olarak servis yapın.
yesilay.org.tr
73
YEŞiLAY
•
OCAK 2017