GASTRONOMİ
HAMSİ KUŞU
(4kişilik)
●
Yarımkg hamsi
●
Yarımekmek
●
5 adet ceviz
●
2 diş sarmısak
●
10 dal dereotu, tuz
Bulamak için:
1 su bardağı un
3 adet yumurta
Kızartmak için:
Sıvıyağ
KİREMİTTE PALAMUT
(2 -4 kişilik)
●
2 adet palamut
●
2 adet soğan
●
1 çorba kaşığı tereyağı
●
1-2 diş sarmısak
●
2 adet domates
●
1-2 adet defne yaprağı
Yarımdemetmaydanoz
Tuz, karabiber
Balığı
ayıklayın. Kılçığını çıkarıpyıkayınvesüzülmesi içinsüzgece
koyun. Ekmek içi, ceviz, sarmısak, dereotuve tuzu robottange-
çiripbir kabaalın. Bir adet balığın içinebukarışımdan 1 tatlı kaşığı
koyun. Üzerine ikinci bir hamsi kapatın. Hamsi ve içharçbitene
kadar işlemedevamedin. Hazırladığınızhamsi kuşlarını önce
una, sonraçırpılmışyumurtayabulayınvekızdırılmış sıvıyağda
önlüarkalı kızartın. Kağıt havluüzerinde fazlayağını aldıktan
sonrasıcakolarakservisyapın.
Palamutları
ayıklayın ve filetolarını çıkarın. Orta
büyüklükte bir güvece yerleştirin. Yarımay şeklinde
doğranmış soğanı tereyağında pembeleşene kadar
kavurun. Sarmısak, kabukları soyulmuş ve küp
doğranmış domates ile defne yaprağını ekleyip
kavurmaya devamedin. Kıyılmışmaydanoz, tuz ve
karabiber katıp, 1-2 dakika daha kavurduktan sonra
güveçteki balığın üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış
200 derece fırında 15-20 dakika pişirin ve sıcak
olarak servis yapın.
yesilay.org.tr
74
YEŞiLAY
•
OCAK 2017
KÜLTÜR