

kültür
Yeşilay
78
ÇORBALARI SOĞUTMAYIN!
HAYDİ SOFRAYA,
Kış aylarında sıcaklığıyla içimizi
ısıtan çorbalar, sağlık ve lezzeti bir
arada sunuyor. Hepsi denenmiş,
birbirinden lezzetli kış çorbalarından
tadarak şifa bulmaya ne dersiniz?
Şimdiden afiyet olsun…
Hazırlanışı
:
Soğanı küp şeklinde doğra-
yıp, zeytinyağında soteleyin. Küp
doğranmış havuç ekleyip sotelemeye
devam edin. Küp doğranmış kereviz, patates,
kıyılmış kereviz yaprağı ve kalan malzemeyi ila-
ve edin. Malzemenin üzerini dört parmak geçecek
kadar sıcak su ekleyip, sebzeler ve mercimek yu-
muşayana dek pişirin. Ocaktan alıp, blender'dan
geçirin. Daha sonra yeniden ocağa koyup, bir
taşım kaynatın. Üzeri için toz kırmızı biberi
tereyağında yakıp, çorbanın üzerine
gezdirin. Dilediğiniz şekilde
süsleyip servis yapın.
Hazırlanışı
:
Sıvıyağı ve tereyağını
tencereye alıp, tereyağı eriyene
dek ısıtın. Kıyılmış sarımsak ekleyip
soteleyin. Su, tavuk suyu ve tarhana
ilave edip, kaynayana dek karıştırın. Salça
ve tuz katıp karıştırmaya devam edin.
Kıyılmış pazı ve küçük parçalara ay-
rılmış brokoliyi ilave edip 5 dakika
pişirin. Ocaktan alıp, sıcak
olarak servis yapın.
●
4 çorba kaşığı tarhana
●
2
çorba kaşığı sıvıyağ
●
1 çorba
kaşığı tereyağı
●
2 diş sarımsak
●
4 su bardağı su
●
1 su bardağı
tavuk suyu
●
1 çorba kaşığı
salça
●
2 adet pazı yaprağı
●
2-3 çiçek brokoli
●
Tuz
●
1 adet soğan
●
3 çorba kaşığı
zeytinyağı
●
1 adet havuç
●
1 adet
kereviz
●
1 adet patates
●
2 dal kereviz
yaprağı
●
1 kahve fincanı kırmızı mercimek
●
3 adet kıyılmış sarımsak
●
1 çay kaşığı
karabiber
●
Tuz
Üzeri için:
●
1 çorba kaşığı tereyağı
●
1 tatlı kaşığı toz kırmızı
biber
SEBZELİ TARHANA
ÇORBASI (4-6 Kişilik)
KIŞ ÇORBASI
(6 Kişilik)