Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  68 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 68 / 84 Next Page
Page Background

OSMANLI MUTFAĞINI

SEVEN OKURLARIMIZ BU

AY BAYRAM YAPACAK.

SOFRALARINIZI

ŞENLENDİRECEK,

İŞTAHINIZI ARTTIRACAK

GELENEKSEL

MUTFAĞIMIZDAN

TARİFLER SUNUYORUZ.

LEZZETLİ TARİFLERİ

SUNMASI BİZDEN

DENEMESİ SİZDEN…

4 kişilik

l

(4 kişilik

)

l

600 gram yoğurt

l

1 demet taze nane

l

Yarım su bardağı aşurelik buğday

l

Yarım su bardağı beyaz nohut

l

2 su bardağı soğuk su

l

Tuz

Üzerine:

l

2 dal nane

l

2 çorba kaşığı zeytinyağı

BUĞDAY

venohuduayrı ayrı kaplaraalın. Üzerlerine ılık

suekleyip 12saat boyuncabekletin. Dahasonrayine

ayrı kaplardabol sudahaşlayın. Sularını süzüpsoğumaya

bırakın. Yoğurt vesuyugenişbir kaptakarıştırıp tuzekleyin.

Naneyi incekıyıpyoğurtlukarışımakatın.

Haşlanmışbuğdayvenohududa ilaveedip, ezmeden

karıştırın. Üzerinezeytinyağı gezdirip, naneyaprakları ile

süslediktensonraservisyapın.

Üzeri içinnaneyapraklarını çok incekıyıpzeytinyağı ile

karıştırın. Kaselerealdığınız çorbalarınüzerini bukarışımla

süsleyerekservisyapın.

Aşçınınnotu:

Beyaznohut, normal nohudagöredaha

beyazve iridir.

TOYGA AŞI

Osmanlı Mutfağından

en güzel tarifler

yesilay.org.tr

68

GASTRONOMİ

AY BAYRAM YAPACAK.

YEŞiLAY

ŞUBAT 2016

KÜLTÜR