

kültür
Yeşilay
78
LEZZETVE SAĞLIKBİRARADA
ÛÌ> >Þ>œh Ûi`iÀ `i«ÃÕ>À>Li hë>>> iÃ>œhh i`i iââiÌ ÞiiiÀ
>âhÀ>Þ>LÀÃâ° ØŮØ >Àà Ûi âi} v XiÀœÞi hë>>œ> ÃvÀ>>Àhhâ`>ÞiÀ >X>À> hŮ >Þ>Àhh
>À>œ>h LÕLÌŮv>Ãh`>Þ>À>À>h°
O
300 gram ıspanak yaprağı
O
1 adet patates
O
1 adet küçük boy
soğan
O
3 su bardağı süt
O
2 su bardağı su
O
Tuz
O
Karabiber
ISPANAK ÇORBASI
(4 kişilik)
Yıkanmış
ve süzülmüş ıspanak yapraklarını,
dörde bölünmüş patates ve soğanı tencereye alın. Süt,
su, tuz ve karabiber ekleyip, kaynamaya bırakın.
Sebzeler yumuşadıktan sonra tencereyi
ocaktan alın ve çırpıcıdan geçirin.
Tekrar bir taşım kaynatıp sıcak
olarak ikram edin.