

ŞUBAT 2019 79
O
Yarım kilo ıspanak
O
1 çay bardağı ince bulgur
O
1 su bardağı kaynar
su
O
3-4 dal kıyılmış taze soğan
O
3-4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
O
2
çorba kaşığı nar ekşisi
O
1 adet nar
O
Tuz
O
Pul biber
NARLI ISPANAK SALATASI
(4 kişilik)
Ispanak
yapraklarını iyice yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayın. Bulguru
derin bir kapta kaynar su ile ıslatın. Tuz ve pul biber ekledikten sonra
karıştırıp, ağzını bir kapakla kapatın. Suyunu çekip, soğuduktan sonra
içine iri kıyılmış ıspanak yaprağı ile taze soğanı ilave edin. Bir kapta zey-
tinyağı, nar ekşisi ve tuzu karıştırın. Salatanın üzerine gezdirin ve tüm
malzemeyi karıştırdıktan sonra nar taneleri ile süsleyip servis yapın.