Özellikle yaz aylarında tatlıların yanında ikramedilen dondurma, tatlının ağırlığını alırken aynı
zamanda serinlik ve ferahlık da veriyor. İşte dondurmanın yanına yakıştığı en güzel tatlılar
DONDURMA EŞLIĞINDE
YAZ TATLILARI
GASTRONOMİ
Şerbet
için
2 su bardağı su ve 2 su bardağı
toz şekeri kaynatın. Ocaktan almaya yakın
1 çay kaşığı limon suyu ekleyin. Soğumaya
bırakın. Ayrı bir yerde 350gramtel kadayıfı
geniş bir tepsiye alın. Üzerine 1 çay bardağı
sıvı yağ ekleyip elinizle tel tel ayırın. Kada-
yıfın yarısını tepsiden alıp kenara koyun. Tep-
sideki kadayıfın üzerine 1 su bardağı kıyılmış
ceviz ve yarımçay bardağı kavrulmuş ve
kıyılmış bademserpiştirin. Kenara ayırdığınız
kadayıfı tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış
180 derece fırında kızarana dek pişirin. Sıcak
kadayıfın üzerine soğuk şerbeti gezdirin.
Şerbet çekene dek dinlendirin. Dilimleyip,
üzerineAntep Fıstığı serpiştirin. Dondurma
ile servis yapın.
TEL KADAYIF
STILIST: SELMA ŞEN
FOTOĞRAFLAR: ERKIN ÖN
yesilay.org.tr
70
YEŞiLAY
•
AĞUSTOS 2016
YAŞAM