Background Image
Previous Page  70 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 70 / 84 Next Page
Page Background

Özellikle yaz aylarında tatlıların yanında ikramedilen dondurma, tatlının ağırlığını alırken aynı

zamanda serinlik ve ferahlık da veriyor. İşte dondurmanın yanına yakıştığı en güzel tatlılar

DONDURMA EŞLIĞINDE

YAZ TATLILARI

GASTRONOMİ

Şerbet

için

2 su bardağı su ve 2 su bardağı

toz şekeri kaynatın. Ocaktan almaya yakın

1 çay kaşığı limon suyu ekleyin. Soğumaya

bırakın. Ayrı bir yerde 350gramtel kadayıfı

geniş bir tepsiye alın. Üzerine 1 çay bardağı

sıvı yağ ekleyip elinizle tel tel ayırın. Kada-

yıfın yarısını tepsiden alıp kenara koyun. Tep-

sideki kadayıfın üzerine 1 su bardağı kıyılmış

ceviz ve yarımçay bardağı kavrulmuş ve

kıyılmış bademserpiştirin. Kenara ayırdığınız

kadayıfı tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış

180 derece fırında kızarana dek pişirin. Sıcak

kadayıfın üzerine soğuk şerbeti gezdirin.

Şerbet çekene dek dinlendirin. Dilimleyip,

üzerineAntep Fıstığı serpiştirin. Dondurma

ile servis yapın.

TEL KADAYIF

STILIST: SELMA ŞEN

FOTOĞRAFLAR: ERKIN ÖN

yesilay.org.tr

70

YEŞiLAY

AĞUSTOS 2016

YAŞAM