Background Image
Previous Page  73 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 73 / 84 Next Page
Page Background

İki buçuk su bardağı

su ve 1 su bardağı toz şekeri iyice

kaynatın. Ocaktan almaya yakın 1 çorba kaşığı limon suyu

ekleyin. Soğumaya bırakın. Dolgu için, yarımşar çay bardağı

Hindistan cevizi, kavrulmuş susamve kıyılmış ceviz içini

harmanlayın. 1 çay kaşığı tarçın, 200gramufalanmış hazır

pasta tabanı ve 1 çay bardağı süt ekleyip iyice karıştırın.

Sonra tezgah üzerinde yuvarlayarak rulo haline getirin. Ayrı

bir yerde 2 su bardağı irmik, yarımsu bardağı un, 200gram

tereyağı, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 1 çay kaşığı toz şeker

ve 1 adet portakalın suyunu yoğurun. Daha sonra tezgah

üzerinde, elinizle bir parmak kalınlığında açın. Ortasına dolgu

malzemesini yerleştirip, rulo haline getirin. Dilimleyip, fırın

tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180derece fırında hafif

pembeleşene dek pişirin. Fırından alıp, 10dakika dinlendirin.

Üzerine ılık şerbeti gezdirin. Yarımsaat dinlendirip dondurma

ile servis yapın.

YAZ TATLISI

UN HELVASI

2 su bardağı süt

ve 2 su bardağı toz şekeri ara ara karıştırarak

kaynatın. 125gramtereyağı ve 125grammargarini tavaya

alıp eritin. 2 su bardağı un ekleyip, rengi dönene dek

karıştırarak kavurun. Ocaktan alıp, sürekli karıştırarak üzerine

sütlü karışımı dökün. 250gramufalanmış tuzsuz peynir ilave

edip karıştırmaya devamedin. Tencerenin kapağını kapatıp, 10

dakika dinlendirin. Çorba kaşığı yardımıyla şekil verin. Yanına

dondurma koyun.

yesilay.org.tr

73

YEŞiLAY

AĞUSTOS 2016