5 su bardağı süt,
1 su bardağı toz şeker, 1 kahve fincanı pirinç,
2 çorba kaşığı mısır nişastası ve 1 adet yumurtanın sarısını
iyice çırptıktan sonra ocağa oturtup, karıştırarak koyulaşana
dek pişirin. Karışımı servis kaplarına pay edin. Önceden
ısıtılmış 180 derece fırında, fırının üst kısmını açıp, tatlının üzeri
hafif yanana dek pişirin. Yanına dondurma koyun.
FIRIN SÜTLAÇ
20 adet kayısıyı
enlemesine ortadan ikiye hafifçe kesip,
ortalarını açın. Kaynar su dolu tencerede 1-2 dakika
yumuşatın. Ayrı bir yerde 20 adet kabukları ayıklanmış
badem, 1 çay kaşığı tarçın ve 1 çay bardağı Hindistan cevizini
harmanlayın. Bu karışımı kayısıların ortalarına yerleştirin.
Servis tabağına yerleştirip dondurma ile ikramedin.
KAYISI TATLISI
yesilay.org.tr
71
YEŞiLAY
•
AĞUSTOS 2016