Background Image
Previous Page  71 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 71 / 84 Next Page
Page Background

5 su bardağı süt,

1 su bardağı toz şeker, 1 kahve fincanı pirinç,

2 çorba kaşığı mısır nişastası ve 1 adet yumurtanın sarısını

iyice çırptıktan sonra ocağa oturtup, karıştırarak koyulaşana

dek pişirin. Karışımı servis kaplarına pay edin. Önceden

ısıtılmış 180 derece fırında, fırının üst kısmını açıp, tatlının üzeri

hafif yanana dek pişirin. Yanına dondurma koyun.

FIRIN SÜTLAÇ

20 adet kayısıyı

enlemesine ortadan ikiye hafifçe kesip,

ortalarını açın. Kaynar su dolu tencerede 1-2 dakika

yumuşatın. Ayrı bir yerde 20 adet kabukları ayıklanmış

badem, 1 çay kaşığı tarçın ve 1 çay bardağı Hindistan cevizini

harmanlayın. Bu karışımı kayısıların ortalarına yerleştirin.

Servis tabağına yerleştirip dondurma ile ikramedin.

KAYISI TATLISI

yesilay.org.tr

71

YEŞiLAY

AĞUSTOS 2016