Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  76 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 76 / 84 Next Page
Page Background

kültür

Yeşilay

76

YAZIN TADI:

DONDURMA

Sıcak yaz günlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biri hiç

kuşkusuz dondurma. Bu ay sizin için dondurmanın eşlik

ettiği tarifleri bir araya getirdik.

DONDURMALI ÇİLEK RÜYASI

(10-12 Kişilik )

500 gram çilek

4 adet yumurta

Bir buçuk su bardağı tozşeker

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı sıvıyağ

5 çorba kaşığı un

1’er paket kabartma tozu ve

vanilya

1 tatlı kaşığı Türk kahvesi

1 çay bardağı kaju fıstığı

1 kg Maraş dondurması

Yumurta

ve tozşekeri iyice çırpın. Süt ve sıvıyağ

ekleyip karıştırın. Ayrı bir yerde un, kabartma tozu,

vanilya ve Türk kahvesini eleyip karıştırın. Kıyılmış

kaju fıstığı ilave edip harmanlayın. Unlu karışımı

yumurtalı karışımın üzerine ekleyip karıştırın.

Hamuruyağlı kağıtlakaplanmış fırın tepsisinedöküp

önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrol ederek

pişirin. Kek ılınınca enlemesine ortadan ikiye kesip

soğumaya bırakın. Dondurmayı hafif yumuşatıp bir

kat kekin üzerine yarısını yayın. Üzerine doğranmış

çilekleri serpiştirin. Kalan dondurmayı üzerine

yayın. İkinci kat keki kapatıp elinizle iyice bastırın.

Derin dondurucuda 1 saat dinlendirin. Dilimleyip

dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.