Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  78 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 78 / 84 Next Page
Page Background

kültür

Yeşilay

78

FIRINDA İNCİR

(6 kişilik)

6 adet büyük boy incir

2 çorba kaşığı

eritilmiş tereyağı

6 çorba kaşığı bal

6 çorba kaşığı file badem

Servis için:

6 top vanilyalı dondurma

Aşçının notu:

Tarçın seviyorsanız, incirleri fı-

rına vermeden önce üzerlerine

tarçın serpebilirsiniz.

(10 kişilik)

20 top vişneli dondurma

250 gram sade lokum

1 çay bardağı pudraşekeri

İncirlerin

sap kısımlarına artı (+) şeklinde kesik atın. Üzerlerine

tereyağını gezdirin. Her birinin üzerine 1 çorba kaşığı bal döküp

file badem serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15

dakika pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın. Ilınınca vanilyalı

dondurmayla servis yapın.

Bir

adet lokumun altına ve üzerine pudraşekeri serpip merdane

yardımıyla incecik açın. Kare şeklindeki lokumun ortasına 1 top

vişneli dondurma yerleştirip köşelerden mantı şeklinde tutturun.

Kalan lokumlara da aynı işlemi uygulayın. Soğuk olarak servis

yapın.

DONDURMALI LOKUM