Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  77 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 77 / 84 Next Page
Page Background

AĞUSTOS 2018 77

DONDURMALI LİMONATA

(3 kişilik)

3 su bardağı limonata

3 top limonlu dondurma

2-3 adet buz parçası

Servis için:

1 çorba kaşığı

toz antepfıstığı

Limonata,

dondurma ve buzu birlikte karıştırıcıdan geçirin.

Bardaklara pay edip üzerine antepfıstığı serpin. Soğuk olarak

servis yapın.

DONDURMALI DÜRÜM

(6-8 kişilik)

500 gram dondurma

Krep için:

1 su bardağı süt

2 adet yumurta

3 çorba kaşığı

tepeleme un

2 çorba kaşığı tozşeker

1 kahve fincanı toz antepfıstığı

Yarım çay bardağı sıvıyağ

Krep

için süt, yumurta, un, tozşeker, antepfıstığı ve sıvıyağı çırpın.

Karışımdan 1 çorba kepçesi alıp yapışmaz yüzeyli tavada önlü

arkalı pişirin ve soğumaya bırakın. Karışım bitene dek aynı işlemi

tekrarlayın. Her bir krepin içine 1 top dondurma yerleştirip zarf

şeklinde kapatın ve ters çevirip servis tabağına alın. Üzerlerine

dondurma koyup servis yapın.