Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  79 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 79 / 84 Next Page
Page Background

AĞUSTOS 2018 79

DONDURMALI MOZAİK PASTA

(8 kişilik)

200 gram tereyağı

1 su bardağı tozşeker

1 Türk kahvesi

fincanı kakao

2 adet yumurta

100 gram ceviz

1 paket pötibör bisküvi

225 ml antepfıstıklı kesme

dondurma

Tereyağını

tencerede eritin. Tozşeker ve kakao ilave edip tozşeker

eriyene dek karıştırın. Ocaktan alıp 10 dakika dinlendirin. Üzerine

yumurta ilave edip iyice karıştırın. Ceviz ve irice kırılmış pötibör

bisküvi ilave edip karıştırmaya devam edin. İki kat streç filmi

tezgahın üzerine yerleştiripmozaik karışımını yayın. Ortasına

uzunlamasına kesilmiş dondurmayı yerleştirip rulo şeklinde sarın.

4 saat buzdolabında dinlendirin. Dilimleyip servis yapın.

KAĞIT HELVADA TAHİNLİ DONDURMA

(4 kişilik)

4 adet kağıt helva

Yarım su bardağı tahin

4 çorba kaşığı pekmez

400 gram vanilyalı dondurma

1 çorba kaşığı susam

Dondurmayı

biraz yumuşatıp üzerine tahin ekleyin. İyice karıştırıp

yeniden dondurun. Susamı yapışmaz yüzeyli bir tavada rengi hafifçe

dönene kadar kavurup kenara alın. Bir adet kağıt helvayı ikiye kesin

ve bir parçasını servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız tahinli

dondurmadan yerleştirin. İkinci parça kağıt helvayı üzerine kapatın.

Kalan kağıt helvaları da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine pekmez

gezdirip susam serperek servis yapın.