KÜLTÜR
GASTRONOMİ
L AL E DAĞ K I R AN
F Ü S U N G ÜME L İ
HA Z I R L AYAN
FOTOĞ R AF L AR
SARIŞINGÜZEL
YEMEK STİLİSTİ İNCİ ÖZGÖZ İLE BU SAYIMIZDA, C VİTAMİNİ DEPOSU LİMONDAN KAVANOZ KAVANOZ
REÇELLER, YUMUŞACIK KIVAMIYLA ATIŞTIRMALIKLAR, KENDİ KÜÇÜK, TADI BÜYÜK AVOKADOLU
SALATALAR, RENDELENMİŞ KABUĞU VE ÖZEL SOSUYLA FIRINDA SEBZELİ TAVUK VE PİLAV
HAZIRLADIK. FERAHLATICI, AROMATİK VE NEFİS HALLERİYLE İŞTE SİZE LİMONLU LEZZETLER!
Malzemeler
●
1 közlenmiş kırmızı biber
●
Birkaç yaprak kıyılmış taze
fesleğen
●
Birkaç dal dereotu
●
1 tatlı kaşığı taneli hardal
püresi
●
1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı
●
Yarım limonun
suyu
●
Tuz
Hazırlanışı
Avokadonun çekirdeğini çıkartın. Kabuğunu soyun ve
rendeleyin. Taze fesleğeni ve dereotunu ince ince kıyın.
Közlenmiş biberi küp şeklinde doğrayın. Tümmalzemeyi
avokadoya ekleyip karıştırın. İsteğe göre limonları baş tarafından
kesip, limon sıkacağında suyunu çıkarttıktan sonra hazırladığınız
avokadolu karışımı içlerine paylaştırıp sunabilirsiniz.
AVOKADOLU DİP SOS
yesilay.org.tr
70
YEŞiLAY
•
HAZİRAN 2015