Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  70 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 70 / 84 Next Page
Page Background

KÜLTÜR

GASTRONOMİ

L AL E DAĞ K I R AN

F Ü S U N G ÜME L İ

HA Z I R L AYAN

FOTOĞ R AF L AR

SARIŞINGÜZEL

YEMEK STİLİSTİ İNCİ ÖZGÖZ İLE BU SAYIMIZDA, C VİTAMİNİ DEPOSU LİMONDAN KAVANOZ KAVANOZ

REÇELLER, YUMUŞACIK KIVAMIYLA ATIŞTIRMALIKLAR, KENDİ KÜÇÜK, TADI BÜYÜK AVOKADOLU

SALATALAR, RENDELENMİŞ KABUĞU VE ÖZEL SOSUYLA FIRINDA SEBZELİ TAVUK VE PİLAV

HAZIRLADIK. FERAHLATICI, AROMATİK VE NEFİS HALLERİYLE İŞTE SİZE LİMONLU LEZZETLER!

Malzemeler

1 közlenmiş kırmızı biber

Birkaç yaprak kıyılmış taze

fesleğen

Birkaç dal dereotu

1 tatlı kaşığı taneli hardal

püresi

1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı

Yarım limonun

suyu

Tuz

Hazırlanışı

Avokadonun çekirdeğini çıkartın. Kabuğunu soyun ve

rendeleyin. Taze fesleğeni ve dereotunu ince ince kıyın.

Közlenmiş biberi küp şeklinde doğrayın. Tümmalzemeyi

avokadoya ekleyip karıştırın. İsteğe göre limonları baş tarafından

kesip, limon sıkacağında suyunu çıkarttıktan sonra hazırladığınız

avokadolu karışımı içlerine paylaştırıp sunabilirsiniz.

AVOKADOLU DİP SOS

yesilay.org.tr

70

YEŞiLAY

HAZİRAN 2015