Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  71 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 71 / 84 Next Page
Page Background

LİMON SOSLU

TAVUK BAGET

Malzemeler

1 kg tavuk baget

1 limonun

suyu ve rendelenmiş kabuğu

1 dilimlenmiş limon

1 tatlı

kaşığı zerdeçal

2-3 baş taze

sarmısak

Bir salkım domates

4 çorba kaşığı zeytinyağı

2-3 taze kuşkonmaz

2 çorba kaşığı esmer toz

şeker veya beyaz toz şeker

Birkaç dal taze kekik

1 ceviz

büyüklüğünde taze zencefil

1 çorba kaşığı taze bezelye içi

Taze çekilmiş karabiber

Tuz

Hazırlanışı

Tavuk etlerini kaynar suda

10 dakika haşlayın. Süzüp

suyundan bir su bardağı

kadarını ayırın. 1 su bardağı

tavuk suyunu, zerdeçalı, limon

suyunu, şekeri, 3 çorba kaşığı

zeytinyağını, tuzu, taze çekilmiş

karabiberi ve birkaç dal kıyılmış

taze kekiği bir kapta karıştırın.

Haşlanmış tavuk bagetlerini bu

karışıma bulayıp fırın tepsisine

yerleştirin. Salkım domatesleri,

boyuna ikiye kesilmiş taze

kuşkonmazları, ince ince

dilimlenmiş taze zencefili,

rendelenmiş limon kabuklarını,

dilimlenmiş limonları, taze

sarmısakları ve bezelyeyi kalan

zeytinyağı ile karıştırın. Sebzeleri

de fırın tepsisine yerleştirin.

Önceden 180 ˚C’de ısıtılmış

fırında tavuklar kızarana dek

pişirin.

Öneri

Tavuğun yanına pilav,

pilava limon yakışır! Dilerseniz

pirinç pilavına rendelenmiş

limon kabuğu ilave edebilirsiniz.

Bunun için pilava demlenme

sırasında bir limonun

rendelenmiş

kabuğunu ve

isterseniz ince

kıyılmış dereotu

eklemeniz

yeterli olacaktır.

Böylece pilavın

hem sunumunu

hem aromasını

zenginleştirmiş

olursunuz.

yesilay.org.tr

71

YEŞiLAY

HAZİRAN 2015