LİMON SOSLU
TAVUK BAGET
Malzemeler
●
1 kg tavuk baget
●
1 limonun
suyu ve rendelenmiş kabuğu
●
1 dilimlenmiş limon
●
1 tatlı
kaşığı zerdeçal
●
2-3 baş taze
sarmısak
●
Bir salkım domates
●
4 çorba kaşığı zeytinyağı
●
2-3 taze kuşkonmaz
●
2 çorba kaşığı esmer toz
şeker veya beyaz toz şeker
●
Birkaç dal taze kekik
●
1 ceviz
büyüklüğünde taze zencefil
●
1 çorba kaşığı taze bezelye içi
●
Taze çekilmiş karabiber
●
Tuz
Hazırlanışı
Tavuk etlerini kaynar suda
10 dakika haşlayın. Süzüp
suyundan bir su bardağı
kadarını ayırın. 1 su bardağı
tavuk suyunu, zerdeçalı, limon
suyunu, şekeri, 3 çorba kaşığı
zeytinyağını, tuzu, taze çekilmiş
karabiberi ve birkaç dal kıyılmış
taze kekiği bir kapta karıştırın.
Haşlanmış tavuk bagetlerini bu
karışıma bulayıp fırın tepsisine
yerleştirin. Salkım domatesleri,
boyuna ikiye kesilmiş taze
kuşkonmazları, ince ince
dilimlenmiş taze zencefili,
rendelenmiş limon kabuklarını,
dilimlenmiş limonları, taze
sarmısakları ve bezelyeyi kalan
zeytinyağı ile karıştırın. Sebzeleri
de fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden 180 ˚C’de ısıtılmış
fırında tavuklar kızarana dek
pişirin.
Öneri
Tavuğun yanına pilav,
pilava limon yakışır! Dilerseniz
pirinç pilavına rendelenmiş
limon kabuğu ilave edebilirsiniz.
Bunun için pilava demlenme
sırasında bir limonun
rendelenmiş
kabuğunu ve
isterseniz ince
kıyılmış dereotu
eklemeniz
yeterli olacaktır.
Böylece pilavın
hem sunumunu
hem aromasını
zenginleştirmiş
olursunuz.
yesilay.org.tr
71
YEŞiLAY
•
HAZİRAN 2015