Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  73 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 73 / 84 Next Page
Page Background

LİMONLU BAR

Malzemeler

4 yumurta

1 su bardağı pudra şekeri

1 çorba kaşığı un

1 çorba kaşığı nişasta

1

kahve fincanı krema

Bir tutam tuz

2 çay

bardağı limon suyu

1 çay bardağı süt

Tabanı için:

1 paket kepekli bisküvi

50 gram eritilip

ılıtılmış tereyağı

1 limonun rendelenmiş kabuğu

1 çorba kaşığı limon suyu

1 çorba kaşığı süt

Hazırlanışı

Kekin tabanı için bisküvileri mutfak robotunda

çekin. Eritilip ılık hale gelmiş tereyağını, limon

suyunu ve sütü ekleyip hamur haline gelene

dek ezin. En son rendelenmiş limon kabuğunu

ekleyip spatula ile karıştırın. Bu karışımı tart

kalıbına, kenarları yüksek olacak şekilde elinizle

düzleştirerek yayın. Buzlukta 10 dakika kadar

bekletin. Limonlu dolgu için yumurtaları pudra

şekeri ile iyice çırpın. Kalan malzemeyi de ilave

edin. Birkaç dakika daha çırpın. Karışımı buzluktan

çıkarmış olduğunuz tart kalıbının içine dökün.

Önceden 170 ˚C’de ısıtılmış fırında 30-35 dakika

pişirin. Soğuyunca dilimleyip servis yapın.

LİMON REÇELİ

Malzemeler

1 kg limon

1600 gram toz şeker

Hazırlanışı

Limonların kabuğunu ovarak iyice yıkayın.

Geniş bir tencerede birkaç litre suyu

kaynatın. Kaynayan suyun içine limonları

bütün olarak atın. Birkaç dakika sonra

limonların kabuğundan sarı suyu çıkacaktır.

Bu su çıkınca limonları içinden alın ve suyu

döküp tencereye yeniden temiz su koyun.

Tekrar kaynatıp birkaç dakika daha haşlayın.

Bu işlemi bir kez daha yineledikten sonra

limonları süzün. Şekeri ve bir kahve fincanı

suyu orta boy ve çukur bir tencerede

eriyinceye kadar kaynatın. Limonları keskin

bir bıçak yardımıyla dilimleyin ve kaynayan

şerbetin içine atın. Orta ateşte, arada bir

karıştırarak ve üzerinde biriken köpükleri

temizleyerek 12-15 dakika pişirin. Tencerenin

ağzı açık kalacak şekilde oda sıcaklığında

soğumaya bırakın. Daha sonra sterilize

edilmiş kavanozlara aktarın. Kapağını sıkıca

kapatıp buzdolabında muhafaza edin.

yesilay.org.tr

73

YEŞiLAY

HAZİRAN 2015