Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  78 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 78 / 84 Next Page
Page Background

kültür

Yeşilay

78

LİMONLU KURABİYE

(60 adet)

2 adet limonun

rendelenmiş kabuğu

4 su bardağı un

2 adet yumurta

125 gram oda

sıcaklığında tereyağı

Bir buçuk su bardağı

pudraşekeri

1 paket vanilya

Yarım paket kabartma tozu

Üzeri için:

Hindistancevizi veya

yenilebilir renkli pasta süsü

(6-8 kişilik)

Yarım paket

baklavalık yufka

250 gram tereyağı

Harcı için:

3 çorba kaşığı tozşeker

2 adet limonun

rendelenmiş kabuğu

1 su bardağı ceviz

1 çay kaşığı tarçın

1 çorba kaşığı antepfıstığı

Şerbeti için:

3 su bardağı tozşeker

İki buçuk su bardağı su

Yarım limonun suyu

Servis için:

Kaymak veya dondurma

Yumurtalardan

birinin akını ve sarısını ayırın. Unu eleyip ortasını

havuz gibi açın. Üzerine 1 adet yumurta ve 1 adet yumurta sarısı

ekleyin. Tereyağı, pudraşekeri, vanilya, kabartma tozu ve limon

kabuğu ilave edip iyice yoğurun. Hamuru yarım cm kalınlığında

açıp yuvarlak kalıplarla kesin. Kalan yumurta akını çırpıp üzerlerine

sürün. Hindistancevizi veya yenilebilir renkli pasta süsüne batırıp

önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Ilık veya

soğuk olarak servis yapın.

Harç

için tümmalzemeyi karıştırın. 3 adet yufkayı üst üste koyup

kenarına hazırladığınız harçtan yerleştirin. Rulo şeklinde sarın.

Kalan yufka ve harcı da aynı şekilde hazırlayın. Ruloları dilediğiniz

şekilde dilimleyip fırın kabına yerleştirin. Üzerine eritilmiş tereyağı

gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin.

Şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon

suyu ekleyip karıştırın. Baklavayı fırından alıp ılık şerbeti üzerine

gezdirin. Kaymak veya dondurmayla servis yapın.

LİMONLU KOLAY BAKLAVA