Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  76 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 76 / 84 Next Page
Page Background

kültür

Yeşilay

76

MUTFAKLARIN

VAZGEÇİLMEZ

LEZZETİ: LİMON

Hem kokusuyla

hem de

kattığı lezzetle

mutfakların

olmazsa

olmazıdır limon.

Bu ay sizin

için limonun

taçlandırdığı

tarifleri derledik.

LİMONLU PRATİK EKLER

(10 adet)

3 adet yumurta

9 çorba kaşığı tozşeker

Bir buçuk su bardağı su

3 çorba kaşığı un

Bir buçuk limonun suyu ve

rendelenmiş kabuğu

250 gram kedidili bisküvi

Bir kasede

yumurtaları iyice çırpın. Tozşeker ilave edip çırpmaya devam edin.

Bu karışımı tencereye alıp üzerine su ekleyin. Un, limon suyu ve kabuğunu ilave

edip kısık ateşte topaklanmaması için sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına

gelene kadar pişirin. 1 adet kedidilinin iç tarafına muhallebiden sürün ve ikinci

kedidilini üzerine kapatıp tekrar muhallebi sürün. Ekler ve karışım bitene kadar

işleme devam edin. Buzdolabında bir gece beklettikten sonra servis yapın.