Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  79 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 79 / 84 Next Page
Page Background

TEMMUZ 2018 79

LİMONLU LOKUM

(4-6 kişilik)

4 adet limonun suyu

4 çorba kaşığı tozşeker

1 çorba kaşığı bal

1 adet limonun

rendelenmiş kabuğu

4 çorba kaşığı tepeleme

buğday nişastası

1 çorba kaşığı tereyağı

Limonların

suyunu sıkın. Üzerine bir miktar su ekleyip 4 su

bardağı limonlu su elde edin. Tencereye alıp üzerine tozşeker, bal,

rendelenmiş limon kabuğu ve buğday nişastası ilave edin. Kıvam

alana dek sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan almaya yakın tereyağı

ekleyip karıştırın. Dilediğiniz şekilde bir kaba veya buz kalıplarına

boşaltıp bir gece buzdolabının alt rafında dinlendirin. Dilediğiniz

şekilde süsleyip servis yapın.

Aşçının notu:

Limonlu karışımı buz kalıplarına ya da başka bir kaba boşaltmadan

önce en alta limon kabuğu ya da kuruyemiş yerleştirirseniz ters

çevirip çıkardığınızda daha şık görünecektir.

LİMONLU MİNİ TART

(4 kişilik)

Hamuru için:

1 adet yumurta

100 gram tereyağı

2 çorba kaşığı tozşeker

Yarım paket vanilya

Yarım paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

Üzeri için:

1 adet yumurtanın sarısı

Harcı için:

1’er adet limon, muz,

elma, kivi

1 adet limonun

rendelenmiş kabuğu

1 çorba kaşığı tozşeker

Hamur

için un hariç kalanmalzemeyi karıştırın. Üzerine azar azar

un ekleyerek sert bir hamur hazırlayın ve 15 dakika dinlendirin.

Mantı hamuru kalınlığında açıp yağlanmış fırın kabına, kenarlara

hafif taşacak şekilde yerleştirin. Üzerine küp doğranmış muz, elma

ve kivi koyun. Rendelenmiş limon kabuğu serpin. Yarımhalka

doğranmış limon dilimleri dizip tozşeker serpin. Kenarlardan

sarkan hamuru içe doğru yerleştirin. Çırpılmış yumurta sarısı

sürüp önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif kızarana dek pişirin.

Dilimleyip servis yapın.